stappenplan voor hardlopers

De workshop waarin je de Wetten van Blessurevrij Hardlopen leert

Vanwege de Corona Crisis wordt de workshop tot nader bericht niet fysiek op de praktijk gegeven. Ik bied nu persoonlijke coaching met behulp van video calls aan. Heb je interesse, meld je dan direct aan via de onderstaande knop en dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.

  • Wil je beginnende pijntjes in de kiem kunnen smoren zodat je niet geblesseerd langs de kant hoeft toe te kijken?
  • Wil je beginnen met hardlopen maar weet je niet goed waar je moet beginnen of ben je bang voor het “Blessure-Beest”
  • Wil je jouw lichaam omvormen tot een volwaardige sportmachine die constant draait en prestaties kan blijven leveren?
  • Wil je weten hoe jij jouw lichaam beter kunt trainen zodat je sneller of eindelijk eens wat langer kunt lopen?

Iedereen kan hardlopen. Niemand is echter graag geblesseerd. Gezond en blessurevrij hardlopen is snel en makkelijk te leren.

Waarom meedoen aan het Stappenplan voor Hardlopers

Wat me tijdens mijn rondjes vooral opvalt is de gebrekkige techniek van andere lopers. Als ik dat zo aanschouw is het wachten op blessures. Dat is niet waar je op zit te wachten toch…? Raak je ook zo gefrustreerd als je moet toekijken met een blessure?

Sinds 2016 ondersteun ik sporters met het gezond en sterk houden van het lichaam. Wat me vooral opvalt is de focus en het heilige geloof in trainingsschema’s, schoeisel en sporthorloges. Hoe ingewikkelder de gadget, des te beter de prestatie… toch?

Dat is echter lang niet altijd handig en de meest logische aanpak. Wanneer je lichaam namelijk vol zit met ‘prestatie-killers’ levert dat weinig vooruitgang op en is dat verspilde moeite. Werk eerst aan de fundering van het huis voordat je aan het dak begint.

Wist je dat je jouw ‘houding’ (en daarmee je prestaties) soms letterlijk binnen een korte tijd kunt veranderen? Met slechts kleine aanpassingen?

Ik ben me daarom gaan specialiseren op het verhelpen van hardloopblessures en pas deze kennis op dagelijkse basis in mijn massagepraktijk toe.

Vanuit mijn ervaring als Obstacle Racer en Marathonloper kan ik jou precies vertellen WAT (kennis) er niet goed werkt, HOE (praktijk) het wel zou moeten werken en nog belangrijker: WAAROM (mechanica) dat werkt.

Wat anderen vinden van mijn werk en de Workshop

Hanneke

André

Richard

Leer moeiteloos meters maken met
de workshop Stappenplan voor Hardlopers

N

Ontdek je eigen 'prestatie-killers'

N

Manieren hoe jij jouw pijn en blessures kunt verdoven

N

Inzichten hoe jij verder en sneller kunt leren lopen

N

Afhankelijk van het weer een volledige buitentraining

N

Als je geen genoegen wilt nemen met het advies "Stop maar met hardlopen"

N

Maak een trainingsschema wat werkt (die dagelijks maar 10 minuten van je tijd kost)

Veel gestelde vragen over de Workshop Stappenplan voor Hardlopers

Ben ik na deze Workshop van al mijn blessures af

Nee, dat niet. De Workshop geeft je de mogelijkheid hier korte metten mee te maken. Je zult echter zelf thuis aan de slag moeten gaan met de uitkomsten van de workshop en je eigen “Prestatie-Killers”.

Het ligt helemaal aan je motivatie en de ernst van je blessure hoe snel dat kan gaan. Diverse van de 12 standaarden is een ‘ja-nee’ kwestie. Je doet het wel of niet. Anderen standaarden hebben wat meer tijd nodig om aan te passen.

Voor wie is deze workshop het meest geschikt

Er is geen instapniveau om deel te nemen aan deze Workshop. Of je nu al jaren loopt of op het punt staat te beginnen met hardlopen, deze workshop legt de basis onder een gezonde hardloop-carrière.

Je komt erachter welke spieren of gewrichten de meeste aandacht moeten krijgen om blessurevrij te worden en te blijven. Daarnaast is het aanpakken van de “Prestatie-Killers” ook de sleutel naar het lopen van snellere tijden en langere afstanden.

Wat is er vernieuwend aan deze Workshop

Bij veel clinics staat de looptechniek zelf centraal. Bij een fysiotherapeut krijg je oefeningen mee die voor sterkere spieren moeten zorgen.

In deze workshop staat beide centraal. Pas als je houding en je lichaam ‘klaar zijn’ om gezond te kunnen bewegen kunnen we kijken naar de techniek van het lopen zelf. In deze Workshop geef ik je handvatten om te kijken hoe jij je leefstijl, houding en techniek kunt gaan verbeteren.

Wat heb ik geleerd na afloop van deze Workshop

Aan het eind van de workshop kun jij aan de hand van de 12 standaarden voor jezelf een strategie opstellen. Puntsgewijs kun je thuis aan de slag gaan om van elke ‘onvoldoende’ op te trainen naar een ‘voldoende’ en naar een ‘goed’ met als uiteindelijke doel een ‘uitmuntend’ op alle 12 de standaarden.

Wat heb ik nodig om deel te kunnen nemen aan de Workshop

Feitelijk niets. Je krijgt van mij alle materialen die je nodig hebt om alleen of in tweetallen de 12 standaarden te doorlopen.

Trek sportkleding aan die makkelijk zit. Als je al loopt, neem dan je hardloopschoenen mee zodat ik je daar tips op kan geven. 

Maak je al gebruik van een foamroller en/of massageballen, neem die dan ook mee. Ook daar heb ik vast wat van te zeggen om je te voorzien van tips en adviezen hoe je die het beste gebruikt.

Gaan we ook hardlopen tijdens de Workshop

We gaan wel buiten trainen maar niet hardlopen. Om goed en blessurevrij te kunnen hardlopen moet je eerst weten welke spieren en gewrichten je daarin tegenhouden.

Aan de hand van 12 standaarden nemen we door wat die voor jou zijn. Als je daar tijd en aandacht aan gaat besteden zul je sprongen vooruit gaan maken. 

Het liefst ben ik buiten aan het sporten. Daarom doe ik de workshop ook het lieftst buiten zodat ik dan wel dingen kan uitbeelden en voordoen.

Is er de mogelijkheid na de workshop extra begeleiding te krijgen

Jazeker. Met de resultaten van de workshop kun je thuis zelf aan de slag gaan.

Als jij merkt dat je weinig motivatie of inspiratie hebt om met de oefenstof aan de slag te gaan of je vindt dat je niet snel genoeg vooruit gaat dan kijk ik graag met je mee.

Samen bespreken we dan hoe ik jou het beste kan helpen. Dat kan een traject zijn of een paar losse sessies.

Meld je direct aan voor de Workshop “Stappenplan voor Hardlopers”

Welke datum kom je naar de workshop?

Praktijk informatie:

Openingstijden:
Maandag, Dinsdag en Vrijdag: 09:00 t/m 17:00

Woensdag en Donderdag: 09:00 t/m 22:00

06 – 149 539 76
Dennewitjeshof 25
3544 VN  Utrecht

Dennewitjeshof 25 3544 VS Utrecht

Wat anderen vinden van mijn werk en de Workshop

Marco

Dennis

Petra