Video-instructies om Sterker te worden

Leer in een paar minuten hoe jij op een veilige en blessurevrije manier oefeningen kunt doen met je eigen lichaamsgewicht om in topconditie te komen

Sterker worden door te trainen met je eigen lichaamsgewicht.

Fit en gezond zijn gaat verder dan gespierd zijn. Het gaat om prestaties. De fitste mensen zijn degene die niet alleen bovenmenselijk sterk zijn maar daarnaast ook ongelooflijke controle hebben over hun eigen lichaam. Ze zien er goed uit maar hebben balans, kracht en uithoudingsvermogen…. allemaal op elkaar afgestemd.

Met deze video instructies leer je te bewegen als een atleet met de kracht en controle over je eigen lichaam op een manier zoals jij wilt en met een uithoudingsvermogen om alles langer vol te houden. Deze oefeningen creëeren een functioneel lichaam. Je krijgt meer spierkracht en werkt tegelijk aan het krijgen van meer controle over je eigen bewegingen. Je wisselt stilstaande, statische bewegingen af met beweeglijke, dynamische oefeningen.

Voor deze oefeningen heb je geen apparaten of gewichten nodig. Je traint enkel en alleen met je eigen lichaamsgewicht. In enkele gevallen kan het handig zijn om een optrekstang te gebruiken (of een klimrek in het park) en een elastische weerstand band.