Video-instructies om soepeler te bewegen

Leer in een paar minuten hoe jij van stramme spieren en pijnlijke plekken
naar een flexibeler, buigzamer en leniger lichaam gaat.

Soepeler bewegen en elastischer worden…

Een soepel en lenig lichaam veert en buigt mee als er spanning op komt te staan. Hoe minder we bewegen, des te groter is de kans dat je beweegbereik steeds meer afneemt. Je gaat je bewegen als een oud mannetje/vrouwtje. De kans op pijnklachten en plotselinge ongelukken liggen dan op de loer. Er is steeds minder spelling om plotselinge klappen, schokken of bewegingen op te vangen. Door regelmatig te bewegen stel je dit zo lang mogelijk uit, zelfs tot ver na je pensioen.

Maar hoe je doe je dat op een speelse manier?

Een paar keer sporten of goed bewegen per week is goed voor je. Het helpt met het doorbreken van je zittende bestaan gedurende de rest van de week. In veel gevallen rekken we 1 of 2 spieren en that’s it. Maar afzonderlijke spieren zijn altijd onderdeel van een beweegketen. Het is daarom veel beter om de gehele beweegketen (of onderdelen daarvan) in een keer te stretchen en strekken. 

Met deze video instructies geef ik je de basis hoe jij ervoor zorgt dat je lichaam flexibel, soepel en veerkrachtig blijft. Het zijn speelse oefeningen die je overal op het werk, thuis of langs het sportveld kunt doen. Ze zijn specifiek ontworpen om verschillende elementen van je lichaam te trainen, onderhouden en soepeler te bewegen.