Home » Blog » Succesverhalen » Hoe Irma heerlijk kon ontspannen – Bewegen in kleding die te strak staat
Herstellen van een zweepslag in je arm

Hoe Irma heerlijk kon ontspannen – Bewegen in kleding die te strak staat

door | 12 feb, 2019 | Succesverhalen

Irma had geen last of pijn. Ze had gewoon behoefte aan een ontspanningsmassage omdat ze veel sport en om even aan haar werk te ontsnappen. Ze had wat negatieve ervaringen met sportmassages in het verleden omdat haar lichaam daar wat op reageerde. Dus of ik daar rekening mee wilde houden.

Geen last, maar toch wel spanning

Ook nog wel last van een verzwikte enkel

Geen spierknopen, maar wel strak bindweefsel…

Bindweefsel helpen ontspannen geeft letterlijk ruimte

Net niet in slaap gevallen

 

Geen last, maar toch wel spanning

In de korte intake kwam naar voren dat ze toch wel wat aandachtspuntjes had waar spanning zat. Zo vertelde ze me dat haar onderrug altijd wat stijf is direct na het sporten en dat haar kuiten altijd ‘gespannen’ waren van het fietsen en hardlopen. Ze werkt bij de recherche maar is ‘veel op straat’ aan het werk. Ze maakt lange dagen waarbij ze veel loopt en staat. Dit geeft ook altijd zijn weerslag op haar rug.

Ook nog wel last van een verzwikte enkel

“Oh ja een tijdje geleden tijdens het hardlopen in het bos ben ik door mijn enkel gezwikt.” Dit gaf wat restklachten in de enkel en kuiten. Het sporten ging zonder grote pijnklachten. “Ik heb soms wat last, maar niets ernstigs hoor. Ik heb dit jaar al 3 halve triatlons en nog 2 volledige marathons gelopen.” Ga er maar aan staan dacht ik!

Geen spierknopen, maar wel strak bindweefsel…

Uit het beweegonderzoek kwam inderdaad niets naar voren. Alle gevraagde bewegingen kon ze prima en pijnvrij uitvoeren. Ik zocht op de voor mij ‘verdachte’ plekken naar spierknoopjes maar kon niets noemenswaardigs vinden. Zowel langs haar ruggenwervels niet, als in haar billen, hamstrings en kuiten niet.

Haar bindweefsel van haar lage rug echter voelde wel wat stug aan. Ik leg altijd uit dat als je bindweefsel ‘strak’ staat (als je de huid moeilijk kunt oppakken) dat het dan net voelt alsof je rondloopt in een wetsuit van 2 maten te klein. Een wetsuit hoort strak om je lichaam aan te sluiten zodat ze warmte goed gevangen wordt. Als het echter te klein is kun je niet normaal meer bewegen. De huid trekt zo hard samen dat je spieren en gewrichten daaronder niet tot hun gehele beweegbereik komen.

Bindweefsel helpen ontspannen geeft letterlijk ruimte

Mijn aandacht ging dus uit naar het behandelen en losmaken van het bindweefsel. In het bindweefsel liggen veel vrije zenuweinden. Door hier ‘groene’ prikkels aan te geven ontspant het bindweefsel. De hersenen krijgen signalen om de spanning op de zenuweinden los te laten. De spanning op het bindweefsel wordt losgelaten

Net niet in slaap gevallen

Hierdoor voelde Irma dat de spierspanning waar ze soms last van had direct afnam. Ze voelde dat de warmte in haar lichaam verspreidde en dit gaf een ontspannen gevoel. 60 minuten later was Irma helemaal rozig en ‘van de kaart’. Ze was net niet in slaap gedommeld vertelde ze. Haar rug voelde heerlijk warm en los aan.

Irma was erg tevreden en gaf aan regelmatig terug te komen om dan weer even te kunnen ontsnappen van haar werk en alles rondom haar gezin. Dit was echt een beloning voor haarzelf.

 

Herken jij je in het verhaal van Irma en wil je nu ook eindelijk wel eens blijvend verlichting van je pijnklachten? 

Ik denk dat je deze artikelen ook interessant zult vinden

Hoe Bryon in 2 behandelingen van zijn lage rugklachten afkwam

Hoe Bryon in 2 behandelingen van zijn lage rugklachten afkwam

Met een training op zaterdag had Bryon last gekregen van zijn onderrug. Bryon is een fanatiek sporter. Hij zit graag in de sportschool om aan kracht en conditietraining te doen. Hij gaat vier keer per week. Dat doet hij al 7 maanden. Hij let verder goed op zijn...

Wat je niet wilt missen

 

In de artikelen lees je tips en adviezen hoe je pijnklachten kunt aanpakken, minder last hebt van stramme spieren, beter gaat presteren en nog meer plezier haalt uit de sport.

Volg VolDaan op Facebook

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tweet
Share
Share
Pin