Home » Blog » Succesverhalen » Herstellen van Beenklachten – Het raadsel van de ‘dove benen’ van Jeff ontrafeld
Herstellen van Beenklachten

Herstellen van Beenklachten – Het raadsel van de ‘dove benen’ van Jeff ontrafeld

door | 28 mei, 2019 | Heup en Bovenbeenklachten, Succesverhalen

“De afgelopen maanden merk ik dat ik vanuit de lage rug en billen een doof gevoel heb langs de buitenkant van mijn benen. Het lijkt alsof het mijn eigen benen niet zijn. Ik loop, fiets en schaats graag, maar dan zonder klachten. Nu het weer echt lekker weer begint te worden wil ik van dat irritante gevoel af. Kun jij daar wat aan doen?”

Jeff had zelf een afspraak geboekt en dus wist ik niet wat ik kon verwachten. Nu hou ik van een uitdaging en deze ging ik dan ook niet uit de weg. Dit beknopte verhaaltje was de hulpvraag uit een hele hoop informatie die Jeff vertelde tijdens de intake. Ik kon daaruit wel de nodige informatie afleiden en had al sterk een vermoeden waar het bij Jeff aan kon liggen.

Ik ben wel wat gewend hoor qua massages, dus ga je gang maar

Jeff had vroeger op hoog nationaal niveau geturnd en heeft veel van zijn lichaam gevraagd. Dat was echter nu al meer dan 15 jaar geleden. Hij was een tijd helemaal gestopt met sporten en had het sporten 3 jaar geleden weer opgepakt.

“Ik ging altijd naar een sportmasseuse en die masseerde dan altijd dwars over de spieren heen van mijn bovenbenen. Dat was pijnlijk maar dat hielp wel altijd goed”

Ik had echter andere plannen dan direct te gaan masseren. Mijn vermoeden werd bevestigd door eerst rondom het bekken te voelen naar spierspanning. Met name de bilspieren aan de zijkanten gaven direct rood alarm toen ik erop drukte. Diep in de billen loopt een kleine spier dicht tegen de grote zenuw naar het been aan. Als deze spier overmatig op spanning staat kan deze tegen de zenuw aandrukken wat vervolgens kan leiden tot dat kenmerkende dove gevoel. Dat was voor mij het startpunt en de focus van vandaag.

Dit is wel andere koek zeg

Ik vroeg Jeff in eerste instantie op zijn zij te gaan liggen zodat ik beter contact kon maken met de bilspieren. Door in eerste instantie druk en schuiftechnieken uit te voeren en daarna te vragen of Jeff bepaalde bewegingen uit te laten voeren neemt de spierspanning direct af. Het brein krijgt de juiste prikkels om ervoor te zorgen dat de spierspanning verlaagd wordt. Jeff trok af en toe een grimas. Toch zei hij – en met hem vele anderen – dat het weliswaar gevoelig was maar vreemd genoeg ook prettig aanvoelde.

Schudden met die benen

Jeff kreeg de opdracht om zijn been zijwaarts op te tillen en naar achter te trekken. Dit tegen weerstand in. De spieren spannen licht samen waardoor de spieren die ‘strak’ staan los moeten laten. De spieren die op rekspanning staan worden hierdoor minder op lengte gebracht en gaan minder pijnprikkels afgeven. Om de spieren wat te ‘belonen’ voor dat overmatige harde werken wat ze al tijden hebben moeten doen, heb ik de behandeling afgesloten door de benen goed los te schudden en trillen.

Wil je nu ook weleens van die laatste restklachten af?

Loop jij (alweer) een tijdje rond met een vervelende klacht in je benen en wordt je beperkt in je dagelijkse werk of sport? Neem dan contact met mij op om te zien wat ik voor je kan betekenen. Ik ben ervan overtuigd dat er achter elke klacht een andere oplossing schuil gaat. Het is alleen zaak die te vinden en daarmee aan de slag te gaan

 

Herken jij je in het verhaal van Jeff en wil je nu ook eindelijk wel eens blijvend verlichting van je pijnklachten? 

Ik denk dat je deze artikelen ook interessant zult vinden

Hoe Bryon in 2 behandelingen van zijn lage rugklachten afkwam

Hoe Bryon in 2 behandelingen van zijn lage rugklachten afkwam

Met een training op zaterdag had Bryon last gekregen van zijn onderrug. Bryon is een fanatiek sporter. Hij zit graag in de sportschool om aan kracht en conditietraining te doen. Hij gaat vier keer per week. Dat doet hij al 7 maanden. Hij let verder goed op zijn...

Wat je niet wilt missen

 

In de artikelen lees je tips en adviezen hoe je pijnklachten kunt aanpakken, minder last hebt van stramme spieren, beter gaat presteren en nog meer plezier haalt uit de sport.

Volg VolDaan op Facebook

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tweet
Share
Share
Pin