Home » Blog » Succesverhalen » Herstellen van een zweepslag in je arm – Hoe ik Brenda van haar armklachten af heb geholpen
Herstellen van een zweepslag in je arm

Herstellen van een zweepslag in je arm – Hoe ik Brenda van haar armklachten af heb geholpen

door | 26 feb, 2019 | Schouderklachten, Succesverhalen

Brenda kwam bij mij met de vraag wat ik aan haar pijnklachten in haar arm kon doen. Het was een druk afgelopen half jaar waarin veel gebeurd was. De laatste weken van het jaar zijn altijd druk op haar werk. Vrij nemen was er dus niet bij. In alle drukte had ze een spier verrekt in haar arm bij het maken van een gekke beweging. Ze voelde een ‘pang’ en iets wegschieten.

Te lang mee rond gelopen

Behoefte aan zachte aanpak

Direct verlichting van de pijnklacht

Bredere kijk om pijnklachten aan te pakken

Wist niet dat ik daar ook spierknopen had…

De balans herstellen

Te lang mee rond gelopen

Ze had nu al een paar werken flinke last van haar arm bij het tillen van zwaardere voorwerpen. Daarnaast merkte ze dat ze haar werk als fysiotherapeute niet pijnvrij meer kon uitvoeren. Ze dacht dat met wat rust nemen de pijn vanzelf wel over zou gaan. Nu het wat rustiger geworden was op haar werk bleek dat helaas niet het geval. Ze had er te lang mee rond blijven lopen en nu stond niet alleen haar arm maar ook haar schouder en nek onder flinke spanning.

Behoefte aan zachte aanpak

Vanuit haar werk als fysiotherapeute had ze zelf al de nodige ‘truukjes’ uitgehaald om de pijn te laten zakken. Alleen merkte ze dat ze er zelf net niet voldoende bij kon. Haar collega had al wel met succes twee keer een sessie dry needling toegepast. Dit was echter een flinke pijnprikkel. Ze wilde nu juist even wat meer TLC : Tender Loving Care. Ze had goede ervaringen met massages en dus kwam ze bij mij.

Ik begin altijd eerst met te kijken of er beweegverschil is opgetreden. Dit was gelukkig voor Brenda niet het geval. Haar arm en schouders kon ze aan beide zijden nog evengoed en krachtig gebruiken. Bij een kleine weerstandtest van haar pijnlijke arm bleek minimaal krachtverschil, niets ernstigs.

Direct verlichting van de pijnklacht

We gingen direct over tot de massage van haar gehele arm en schouderregio. Met name de massage op haar bovenarm gaf direct verlichting. Ze merkte dat de spanning voelbaar afnam en overging tot ‘gevoelig’.

Bredere kijk om pijnklachten aan te pakken

Ik masseer altijd in bredere context dan de pijnklacht alleen. Hoewel ze voelbaar last heeft van haar bovenarm, weet ik dat de klacht zich niet alleen tot dat stuk verhoudt. Spieren lopen over gewrichten heen. Rondom een gewricht ligt altijd een kapsel. Er zijn altijd ook zenuwbanen betrokken bij een pijnklacht. Spieren afzonderlijk maken altijd onderdeel uit van een grotere beweegketen.

Spanning verspreid zich over een beweegketen uit. Door de gehele beweegketen te behandelen neemt daarom niet alleen de klacht op de plek zelf af. Het zorgt er ook voor dat de beweegketen als geheel vrijer en soepeler komt te staan.

Wist niet dat ik daar ook spierknopen had…

Ze kwam er daarom ook achter dat er behoorlijk wat spanning opgebouwd was in haar schouderregio en in haar nek en hals. Door alles te behandelen voelde ze met de minuut de spanning uit haar lichaam verdwijnen.

De balans herstellen

Brenda was me erg dankbaar dat ik verder keek dan haar pijnklacht alleen. Ze had na 1 behandeling al direct het gevoel dat de blokkade van haar arm verholpen was. Ze beloofde me dat ze goed ging kijken naar haar werkbelasting. Door iets rustiger aan te doen zijn we immers vaak goed in staat om weer in balans te komen. Het lichaam herstelt dan sneller waardoor pijnklachten geen kans hebben terug te komen.

Ik denk dat je deze artikelen ook interessant zult vinden

Wat is pijn aan de Achterkant van de Schouder – Tips en Adviezen

Wat is pijn aan de Achterkant van de Schouder – Tips en Adviezen

Pijn aan de achterkant van de schouder wordt met name veroorzaakt door triggerpoints in de onder-schouderbladspier.De onderschouderbladspier ligt onder het schouderblad tegen de ribben aan. De spier draait de arm naar binnen, zoals wanneer je iets in de kontzak stopt....

Schouderpijn bij obstacle runnen? 3 Fabels en 4 oplossingen

Schouderpijn bij obstacle runnen? 3 Fabels en 4 oplossingen

Schouderpijn bij obstacle runnen? 3 Fabels en 4 oplossingen Schouders zijn erg belangrijk voor atleten in het Obstalce Runnen (maar verder ook in bijna alle andere sporten). Het schoudergewricht is erg veelzijdig omdat het een enorm groot beweegbereik heeft....

OCR en Impingementklachten – Herkennen, Behandelen en Genezen

OCR en Impingementklachten – Herkennen, Behandelen en Genezen

Obstacle Racen met Impingement of Schouderklachten – Herkennen, Behandelen en Genezen Daar zit je dan, te balen dat je niet meer kunt deelnemen aan de Strong Viking, Spartan of Strongman Run. Want je hebt al een tijdje onverklaarbaar last van je schouders. Dan kan het...

Wat is Pijn aan de Voorkant van de Schouder – Tips en Adviezen

Wat is Pijn aan de Voorkant van de Schouder – Tips en Adviezen

Pijn aan de voorkant van de schouder wordt paradoxaal genoeg vaak veroorzaakt door een spier die aan de achterkant op het schouderblad ligt.De onderdoornspier draait de arm naar buiten, zoals wanneer je met je arm naar achteren zwaait voor het gooien van een bal. De...

Wat je niet wilt missen

 

In de artikelen lees je tips en adviezen hoe je pijnklachten kunt aanpakken, minder last hebt van stramme spieren, beter gaat presteren en nog meer plezier haalt uit de sport.

Volg VolDaan op Facebook

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tweet
Share
Share
Pin