Home » Blog » Succesverhalen » Herstellen van een vermoeidheid – Hoe ik Henk van zijn jetlag afhielp
Herstellen van vermoeidheid

Herstellen van een vermoeidheid – Hoe ik Henk van zijn jetlag afhielp

door | 23 apr, 2019 | Knie en Onderbeenklachten, Succesverhalen

Hoe Henk van zijn jetlag afkwam

“Heb je vandaag nog een gaatje? Ik ben gisteren terug gekomen van zakenreis uit China en kan wel even een opfrissertje gebruiken. Ik heb nergens specifiek last van. Kijk die beenruimte is altijd een probleem voor mij (Henk is 1,98m en een beetje te zwaar) Ik wil gewoon zo snel mogelijk weer fit zijn. Volgende week moet ik een grote presentatie houden.”

“Laat je toch eens masseren man”

Henk komt al 3 jaar onregelmatig. Als hij in zijn sportseizoen zit of als hij net een belangrijk project op zijn werk heeft afgerond komt hij langs. Hij voelt gaat aan wanneer zijn lichaam het nodig heeft en voorkomt op die manier vervelende klachten. Een aantal jaar geleden heeft hij zich voor het eerst laten masseren op aanraden van zijn vriend. Dat is toen goed bevallen en zodoende weet hij mij altijd weer te vinden.

Ik had die ochtend toevallig geen klanten staan en een uur later lag Henk op de tafel. Ik nam rustig de tijd om Henk lekker te laten ontspannen.

Opgezwollen enkels en kuiten van de vlucht

De kuiten en enkels waren wat zwaar en opgezwollen. Daar ging dan ook mijn eerste aandacht naar uit. Het is heerlijk als je last hebt van spanningen of moe bent om dan de kuiten, enkels en de voeten los te maken. Door diepe strijkingen voel je letterlijk de spanning loslaten.

“Het voelt bij elke keer dat je eroverheen gaat alsof ze zich volzuigen met ‘gezond’ en het zware gevoel minder wordt”, waren de woorden van Henk.

Ontspanning zorgt voor diepere ademhaling

Naarmate de minuten verstreken zag ik de ademhaling van Henk dieper en rustiger worden. Zijn lichaam zakte als het ware in de bank weg. Ik vervolgde de massage langs zijn benen omhoog naar zijn onderrug. Dit is altijd het aandachtsgebied van Henk vanwege zijn lengte. Vrijwel direct voelde ik een strakke band net boven zijn bekken. Met behulp van drukpunten liet ook deze snel los.

“Ahhhhh, precies daar ja. Had niet door dat ik toch wel meer spanning dan ik dacht zeg, mijn hemel”.

Soms is het net tovenarij

Het blijft mooi dat iemand die al zo vaak geweest is, vaak weer verrast wordt door zijn eigen lichaam. Voor sommigen is het net tovenarij dat een masseur precies de vinger op de zere plek weet te krijgen.

Om het heerlijke ontspannen gevoel mee naar huis te nemen heb ik de hele rug en schouderpartij goed onderhanden genomen en afgesloten met een hoofdhuidmassage. De diepe zuchten van ontspanning vlogen me om de oren. Deze klinken mij als muziek in de oren.

Presentatie op werk ging perfect

De volgende dag kreeg ik een appje dat Henk heerlijk geslapen had en vrijwel geen last meer had van zijn jetlag. Gevolgd door een week erna met een bedankje voor de goede voorbereiding van zijn presentatie.

Herken jij je in het verhaal van Henk
en wil je ook eens goed kunnen ontspannen? 

Ik denk dat je deze artikelen ook interessant zult vinden

Hoe Bryon in 2 behandelingen van zijn lage rugklachten afkwam

Hoe Bryon in 2 behandelingen van zijn lage rugklachten afkwam

Met een training op zaterdag had Bryon last gekregen van zijn onderrug. Bryon is een fanatiek sporter. Hij zit graag in de sportschool om aan kracht en conditietraining te doen. Hij gaat vier keer per week. Dat doet hij al 7 maanden. Hij let verder goed op zijn...

Wat je niet wilt missen

 

In de artikelen lees je tips en adviezen hoe je pijnklachten kunt aanpakken, minder last hebt van stramme spieren, beter gaat presteren en nog meer plezier haalt uit de sport.

Volg VolDaan op Facebook

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tweet
Share
Share
Pin