Home » Blog » Succesverhalen » Herstellen van een Lopersknie – Hoe ik José van haar knieblessure afhielp
Herstellen van een Lopersknie

Herstellen van een Lopersknie – Hoe ik José van haar knieblessure afhielp

door | 30 apr, 2019 | Knie en Onderbeenklachten, Succesverhalen

“Afgelopen weekend heb ik een halve marathon gelopen. Niets nieuws, dat heb ik al zo vaak gedaan. Maar ik kreeg gedurende de race van steeds meer dingetjes last. Het begon in mijn rechterheup, wat doorschoot naar de buitenkant van mn knie. Daarna begin mijn achillespees van mijn linkervoet te steken. Nu 3 dagen later heb ik een stijve onderrug”.

Herkenning in verhaal van een ander

José had contact met me opgenomen via de mail na het lezen van een advertentie. Ze herkende zichzelf in het verhaal en bedacht zich geen moment. Ze wilde niet wachten totdat de pijntjes met rust zouden wegtrekken. José heeft namelijk en strak trainingsschema waar ze zich graag aan wil houden.

“Dit is het laatste jaar dat ik de New York marathon kan lopen voordat ik 50 wordt. Dat is een lang gekoesterde wens en na eerdere jaren met blessures gaat het er gewoon van komen. Ik moet en zal op tijd fit zijn om goed voorbereid aan de start te staan”

Blessure door overgelopen emmer

José vertelde welke blessures ze heeft gehad en waar ze nu het meest last van heeft. Het bleek dat ze nu met name last had van een vervelend gevoel aan de buitenzijde van haar knie. Wat ik al vermoedde (lopersknie) werd snel bevestigd. De dijbeenspieren aan de buitenzijde vanaf haar bekken tot aan haar buitenkant knie stonden erg strak. AL bij het eerste punt wat ik aanraakte gaf ze aan dit direct te herkennen als dat stekende gevoel van tijdens haar halve marathon.

Waar de meeste masseurs zich alleen op de spieren van het dijbeen richten, ga ik verder op zoek naar onderliggende factoren. Al pratend en voelend kreeg ik veel informatie.

  • De week voor haar race was een erg dierbare vriendin overleden na een relatief kort ziekbed.
  • José is ondernemer en heeft drie eigen bedrijven.
  • Ze vind dat ze overgewicht heeft wat ze kwijt wil. Ze loopt 3 per week en gaat starten bij een personal trainer.
  • Elke dag reist ze 1 uur om naar haar werk te gaan.

Stenen die de emmer doen overlopen

Dit zijn allemaal factoren die een rol spelen in de belastbaarheid. Normaal gesproken kunnen we alle ballen in de lucht houden. In José haar geval was het overlijden van haar vriendin de spreekwoordelijke druppel die haar emmer deed overlopen. Er was geen ruimte meer om deze belasting op te vangen. Het gevolg waren haar klachten tijdens haar race.

Vrijmaken van spanningen

Ik ben direct aan de slag gegaan met haar bekken, knie en onderrug om te zien of daar spanning op stond. De spieren die over deze gewrichten lopen heb ik in meer of mindere mate ontspannen gekregen door verschillende druk, schuif en trektechnieken. Al snel lukte het om de heup vrijer te laten bewegen wat ervoor zorgde dat het knellende gevoel van haar knie afnam.

“Oh dat voelt echt nu al anders. Dat het zo snel kan gaan zeg. Ik was bang dat ik er een tijdje uit zou zijn. Gelukkig maar dat ik direct gekomen ben”.

Waarom kleine pijntjes geen grote klachten hoeven te worden

Daar heeft José helemaal gelijk in. Veel kleine ongemakken kunnen direct weg genomen worden. Doe je dat niet loop je de kans dat kleine pijntjes snel kunnen omslaan naar langslepende, pijnlijke en vermijdbare blessures.

Herken jij je in het verhaal van José en wil je nu ook eindelijk wel eens blijvend verlichting van je pijnklachten? 

Ik denk dat je deze artikelen ook interessant zult vinden

Hoe Bryon in 2 behandelingen van zijn lage rugklachten afkwam

Hoe Bryon in 2 behandelingen van zijn lage rugklachten afkwam

Met een training op zaterdag had Bryon last gekregen van zijn onderrug. Bryon is een fanatiek sporter. Hij zit graag in de sportschool om aan kracht en conditietraining te doen. Hij gaat vier keer per week. Dat doet hij al 7 maanden. Hij let verder goed op zijn...

Wat je niet wilt missen

 

In de artikelen lees je tips en adviezen hoe je pijnklachten kunt aanpakken, minder last hebt van stramme spieren, beter gaat presteren en nog meer plezier haalt uit de sport.

Volg VolDaan op Facebook

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tweet
Share
Share
Pin