Home » Blog » Succesverhalen » Herstellen van een Kuitblessure – Hoe ik Diego voorbereide op de Amstel Gold Race
Herstellen van een Kuitblessure

Herstellen van een Kuitblessure – Hoe ik Diego voorbereide op de Amstel Gold Race

door | 7 mei, 2019 | Knie en Onderbeenklachten, Succesverhalen

“He Daan ik ben net terug uit de Sierra Nevada en wil graag nog voor dit weekend langskomen om mijn benen los te maken. Tijdens een van de interval trainingen voelde ik iets in mijn kuit schieten. Ik kon de training wel afmaken maar merk nu dat er een ‘knobbeltje’ in mijn kuit zit. Dit weekend staat de Amstel Gold Race Toertocht op het programma. Ik heb plannen mijn PR te verbreken en wil daarom alles goed hebben staan. Heb jij nog tijd?”

Regelmatig onderhoud voorkomt Blessures

Diego komt tijdens het wielerseizoen elke 4 weken een keertje langs. Hij merkt dat de massages ervoor zorgen dat hij sneller herstelt en minder blessures heeft. Diego heeft de luxe van een huis in Spanje en gaat daar regelmatig naar toe om te ontspannen van een druk eigen bedrijf. Hij trekt de bergen in om in een lang weekend 400km te fietsen. Hij heeft echte wielrennerskuiten.

Slecht beweegpatroon

Toen Diego binnenkwam merkte ik direct dat hij anders liep. Zijn voet wikkelde niet goed af en het leek een beetje gestuntel. Vervolgens merkte ik dat het enkelgewricht op slot zat. Buigen en strekken ging veel zwaarder en moeilijker. Ik hou van een uitdaging en ging aan de slag.

Spanning zit nooit in één spier…

De kuit vormt met de hamstrings, de billen, de rugspieren en nekspieren tot over het hoofd naar de wenkbrauwen wat we de Oppervlakkige Spierlijn aan de Rugzijde noemen. Een aaneenschakeling van spieren die met elkaar samenwerken. Spanning wordt over een gehele spierlijn verdeeld. Een verkramping of blessure in een van de spieren heeft daarom altijd effect op een groter geheel.

Behandeling van complete spierlijn

In mijn behandelingen behandel ik dan ook die gehele spierlijn. Niet alleen de pijnlijke plek zelf. Daarom heb ik de enkel en knie veel aandacht gegeven. Vervolgens ook de heup, rug en nek. Als bij wonder (voor Diego dan) komt er een moment dat de spierknoop dan als vanzelf los kan schieten. Tegen het einde van de behandeling was de enkel vrij. Bij het rekken en strekken van de kuitspier voelde Diego geen spanning meer. Diego zijn wens om de Amstel Gold te kunnen rijden was weer mogelijk.

Een lekkere rit in de zon

Helaas was het Diego niet gelukt zijn PR te rijden. Hij kwam 13 minuten te kort. Volgens Diego kon dat aan verschillende dingen liggen. Het weer (het was 25 graden), de drukte (hij was te laat van start gegaan waardoor hij in het gedrang zat de eerste 2 uur), of te weinig vocht gedronken (hij kreeg de laatste 25 km wat last van lichte kramp). Toch keek hij terug op een leuk dag.

Herken jij je in het verhaal van Diego en wil je goed voorbereid aan de start van een sportwedstrijd of training staan? 

Ik denk dat je deze artikelen ook interessant zult vinden

Hoe Bryon in 2 behandelingen van zijn lage rugklachten afkwam

Hoe Bryon in 2 behandelingen van zijn lage rugklachten afkwam

Met een training op zaterdag had Bryon last gekregen van zijn onderrug. Bryon is een fanatiek sporter. Hij zit graag in de sportschool om aan kracht en conditietraining te doen. Hij gaat vier keer per week. Dat doet hij al 7 maanden. Hij let verder goed op zijn...

Wat je niet wilt missen

 

In de artikelen lees je tips en adviezen hoe je pijnklachten kunt aanpakken, minder last hebt van stramme spieren, beter gaat presteren en nog meer plezier haalt uit de sport.

Volg VolDaan op Facebook

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tweet
Share
Share
Pin