Laat blessures jouw plezier in hardlopen niet verpesten!

Preventieve en klachtgerichte sportmassages voor hardlopers
Vraag direct een intake aan

Hoe zou het zijn als…

Raak je ook zo gefrustreerd als je (weer) moet toekijken met een blessure? Veel mensen die mij in de praktijk komen hebben last van één of meerdere blessures. Dat is zonde want veel van deze blessures waren te voorkomen als ze op tijd de juiste maatregelen hadden genomen…

Wat me vooral opvalt is de focus en het heilige geloof in trainingsschema’s, schoeisel en sporthorloges. Hoe ingewikkelder de gadget, des te beter de prestatie… toch?

Maar wanneer je lichaam vol zit met ‘prestatie-killers’ levert dat weinig vooruitgang op en is dat verspilde moeite. Werk eerst aan de fundering van het huis voordat je aan het dak begint.

Wist je dat je jouw ‘houding’ (en daarmee je prestaties) soms letterlijk binnen een korte tijd kunt veranderen? Met slechts kleine aanpassingen?

 

Ik wil ervoor zorgen dat al mijn klanten voorgoed afscheid nemen van slepende blessures en blessurevrij kunnen blijven genieten van het hardlopen

van Houten Klaas naar Soepele Baas

Helaas weet ik ook maar al te goed hoe het is om langdurig zwaar geblesseerd te zijn. Een gescheurde meniscus en later daaroverheen nog eens een gescheurde kruisband. Verdeeld over 2 periodes waren dat 12 maanden revalideren en niet sporten.

Tijdens mn revalidatieperiode besloot ik mijn ambitie om als fysiotherapeut aan de slag te gaan na te jagen en startte ik met een sportmassage opleiding direct gevolgd door een sporttherapie opleiding. Met VolDaan Massagepraktijk richt ik op sporters en atleten om ze bij te staan in hun sportieve prestaties.

Dit geldt zowel voor atleten die aan de start staan van hun prestaties en onder begeleiding gezond en fit te blijven als atleten die door welke reden dan ook te maken hebben met (langdurig) blessureleed en daar met andere ogen naar willen laten kijken en vanaf willen.

Zelf loop ik per jaar meerdere (obstacle) runs van 19 tot 60 km. Dit vraagt veel van mijn lichaam. Toch kan ik snel een volgende training aan en ben ik al heel wat jaren blessurevrij. Vanuit mijn ervaring als Sporttherapeut en Ultra Marathonloper kan ik jou precies vertellen WAT (kennis) er niet goed werkt, HOE (praktijk) het wel zou moeten werken en nog belangrijker: WAAROM (mechanica) dat werkt.

Sporttherapie het beste medicijn bij blessures

Gooi je hardloopschoenen nog niet in de boom

Laat mij je helpen in het verhelpen of voorkomen van je blessures

Snij je blessures voorgoed de pas af en wordt een soepele Hinde

Ontdek je Prestatie Killers

Als je weet welke spieren / gewrichten aandacht nodig hebben en kans op blessures geven kun je deze aanpakken en vernietigen

Stel je hardlooppensioen uit

Ik ben ervan overtuigd dat iedereen tot op late leeftijd kan blijven hardlopen, mits je voldoende aandacht besteedt aan herstel

Maak je droom waar

Of je nu gaat voor je eerste 5km of de klassieke afstand van de Marathon, het gaat je pas lukken als je blessurevrij kunt lopen

Ervaringen van mijn klanten

Daan heeft mijn pijnlijke blessure goed en professioneel behandeld, heb er nu een stuk minder last van. Daarnaast heeft hij me duidelijk uitgelegd hoe ik zelf mijn klachten kan aanpakken. Hij is zowel qua massagetechnieken als qua communicatie een uitstekende behandelaar.

Na de behandeling merkte ik al direct dat ik relaxter naar huis kon fietsen. Nu net terug van de training in het Panbos en ik had echt een beter gevoel tijdens het lopen en tijdens de oefeningen. Rug zit niet meer vast en voelt beter aan. Dankjewel, dit had ik al veel eerder moeten doen… 

Via mijn vriend, die erg tevreden was over Daan zijn diensten, kwam ik voor een massage ivm spierspanningsklachten in nek, rug en schouders. Ik deel de mening van mijn vriend; een combinatie van ontspanning en sportmassage, waar ik zeker voor terug ga komen. Daan vraagt van tevoren waarmee hij kan helpen en komt dus toe aan de hulpvraag.

Prettig kennisgemaakt met Daan. Serieus gekeken waar mn beperkingen liggen vanaf heupgewricht tot mn tenen. Wacht nu mn schema af om dit aan te gaan pakken en waar nodig is te verbeteren. Heb er zin in.

Wat je kan verwachten

We beginnen met een korte telefonische kennismaking over je klachten en blessures en hoe die zich kunnen verhouden tot je dagelijks leven. Zodra ik de hulpvraag duidelijk heb stel ik een behandelplan voor met betrekking tot de massage behandeling.

Dit kan variëren van een paar korte massage behandelingen tot een traject waarin we massages combineren met gerichte thuisoefeningen om te werken aan je mobiliteit, spierkracht en (loop)techniek.

Herstellen van Beenklachten

Meld je aan voor een vrijblijvende intake:

Praktijk informatie:

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag
09:00 t/m 17:30

06 – 149 539 76

Sterrebaan 7
3542 DJ  Utrecht

Ervaringen van mijn klanten

Ik heb eindelijk het gevoel dat iemand mijn pijnklachten snapt en ze op de juiste manier behandelt. Een stevige effectieve massage was het en dat gaat me hopelijk (in combinatie met houdingverbetering en ontspanning) definitief van mijn klachten, (ontstaan door computerwerk), af te helpen.

Was goed! Voelde alsof Daan echt aandacht besteedde aan wat hij aan het doen was. Het was niet dat hij mindlessly een routine deed totdat de tijd voorbij was. Dat voelt heel fijn! De massage was zoals die hoort te zijn: op maat afgestemd.

Ik vond het prettig met Daan over sporten/hardlopen te praten en hoe blessures te voorkomen. Hij is zelf ook sportief en weet veel van trainingsopbouw en oefeningen. Ik heb regelmatig last van hamstrings en kuiten na sporten en dit heb ik goed kunnen bespreken. Ik ga vol vertrouwen door met trainen. 

Het is best “ spannend” om een afspraak te maken met iemand die je niet kent. Helemaal omdat sportmassage toch iets zeer persoonlijks is. De setting is goed, schoon en overzichtelijk. Daan terzake deskundig en flexibel/ klantgericht. Een aanrader! Een nieuwe afspraak is gepland.

Zet een streep door je Bucketlist en maak je beloften aan jezelf waar

Stel  je voor wat het met je doet als jij de finish passeert en je medaille omgehangen krijgt