Obstacle Run Voorbereiding – 3 Tips om onnodige blessures en ongemakken te voorkomen…

  • Sta jij op het punt om mee te gaan doen aan een Obstacle Run binnenkort?
  • Heb je geen flauw idee waar je moet beginnen met je training of waar je op moet letten?

Ik weet zelf inmiddels goed waar ik op kan letten om blessures en pijntjes vooraf en na afloop van een run te voorkomen. Ik geniet elke keer volop van de runs. Toch zie ik ook vaak mensen strompelen en last hebben van kleine pijntjes.

Laat mij je helpen om optimaal aan de start te staan van een run en na afloop zo min mogelijk last te hebben van stijfheid, stramme spieren of kleine spierblessures.

Combinatie van trainingsaanpak

Een Obstacle Run is een sport waarbij je een afstand moet rennen en onderweg een variateit aan hindernissen tegenkomt. Je bent voortdurend bezig om over muren te klimmen, aan touwen te zwaaien, te balanceren over smalle plankjes, te tijgeren, te springen of in netten te klimmen. Je bent met je hele lijf bezig.

Obstacle racen is een wisselwerking tussen kracht uitbarstingen en rustig doceren. Elke hindernis vraagt weer een eigen aanpak. Wat is dan de juiste manier om je voor te bereiden?

Zelf denk ik dat als je een combinatie maakt van deze drie onderdelen de perfecte voorbereiding hebt:

  • Hardlopen
  • Core training
  • Cardio oefeningen

Wat is jouw zwakste schakel?

Door specifiek te trainen op onderdelen van je lichaam kun je merkbaar meer plezier halen uit je Obstacle race. Nu zit je mogelijk direct met vragen als:

  • Maar welke onderdelen moet ik dan trainen?
  • Hoe kan ik gericht trainen zonder dat ik weet hoe de hindernissen eruit zien?
  • Wat kan ik überhaupt verwachten?

Daar ben ik voor. Laat mij het voetje zijn wat jou straks over de muur heen krijgt. Daarom ben ik erg benieuwd wat jouw manier van voorbereiden is en over welke onderdelen jij graag extra uitleg krijgt of nieuwe aanwijzingen om je voorbereiding tot een succes te maken. Misschien heb je wel een idee maar geen inspiratie voor de oefeningen. Ik help je graag op weg.

Je doet mij een plezier om onder dit artikel in een vraag te laten weten op welke onderdelen jij meer uitleg zou willen.

Win – Win – Win

Tijdens een Obstacle Run staat broederschap voorop. Je helpt elkaar waar nodig en mogelijk over de hindernissen heen.

Door je vraag hieronder te stellen geef je mij gericht informatie en inspiratie hoe ik jouw kan helpen in je voorbereiding. Maar je helpt ook je collega racers die mogelijk met dezelfde vragen zitten. Als jij tussen de comments een vraag ziet staan waar jij het antwoord op weet, geef die dan gerust. Dan helpen we elkaar om alle hindernissen te overkomen.

Ik denk dat je deze artikelen ook interessant zult vinden

de 3 V’s van VolDaan Massagepraktijk

Jij loopt met een klacht rond. Je hebt er last van. Slaapt slecht, kunt je niet concentreren. Je bent chagrijnig en jezelf niet. Gek wordt je ervan. Je beweegt als een oude man. Je bent zo stijf als een plank. De hele dag staat in het teken van je zeurende en stekende...

3 krachtige tips om de kans op blessures drastisch te verlagen

Met dit artikel ga ik inkomen mislopen – letterlijk. Want hoe minder mensen een blessure krijgen, des te minder werk ik heb. Toch schrijf ik dit artikel en wel om de volgende reden: Ik hou van sporten. Ik haat blessures. Iedereen haat blessures. Om blessurevrij te...

Wat doet een sporttherapeut?

Wat doet een sporttherapeut? Je zit met een sportblessure of een pijnklacht. Je bent al een tijdje aan het zoeken welke therapie jou het beste van je klacht afhelpt. De fysio, de sportmasseur of toch maar de chiropractor. Het lijkt allemaal zo op elkaar. Wat als je nu...