Sporttherapie in Utrecht bij VolDaan Massagepraktijk.

Voor een professionele begeleiding bij sporters; van blessurepreventie tot volledig herstel
Boek direct je afspraak
9

Kan jij door toedoen van een blessure een tijdje niet meer sporten?

Volg je netjes alle adviezen op maar heb je het idee dat er ergens ‘nog iets zit’ waardoor je niet voluit durft te gaan je training?

9

Word jij telkens weer terug geworpen in je herstel waardoor alles weer van voor af aan begint?

Ben jij sporter en heb je al enige tijd last van pijnklachten of blessures zoals bijvoorbeeld lage rugpijn of knie- of heupklachten?

9

Of ben je juist op zoek naar manieren om blessures te voorkomen?

Ben je op dit moment blessurevrij maar wel blessure gevoelig en wil je pijnvrij kunnen blijven genieten van je sport?

Hoe zou het zijn als jij weer volledig pijnvrij en optimaal kan bewegen…

Als Weekend Warrior, Atleet of Wedstrijdsporter is er niets zo belangrijk als pijnvrij en optimaal kunnen bewegen. Op deze manier halen we het beste uit onszelf. Toch is pijnvrij bewegen en sporten niet altijd vanzelfsprekend.

Sporttherapie bij VolDaan Massagepraktijk in Utrecht ondersteunt jou in de periode van herstel en zorgt ervoor dat je straks weer optimaal aan de training of start staat.  Hierbij werken we niet alleen aan een spoedig herstel van de blessure, maar kijken we ook naar hoe deze is ontstaan.

Een blessure kan worden veroorzaakt door invloeden van buitenaf, maar kan ook te wijten zijn aan een verkeerde lichaamshouding of verkeerde techniek. Sporttherapie bij VolDaan Massagepraktijk in Utrecht helpt je daarbij.

“Topsportbegeleiding voor de amateursporter”

Dat is waar ik voor sta met mijn Sporttherapie bij VolDaan Massagepraktijk

Sporttherapie het beste medicijn tegen sportblessures

Het plezier en de vrijheid die ik voel als ik aan het sporten ben, geef ik graag door aan anderen. De manier hoe ik mijzelf van de kleinste pijntjes af hielp na mijn knieoperaties was voor mij de reden om een opleiding tot Sportmasseur en vervolgens tot Sporttherapeut te gaan volgen. Gaandeweg ben ik me gaan specialiseren op het behandelen van sportblessures.

Naast het verhelpen van sportblessures zie ik een grote behoefte om sporters te helpen om soepeler, sneller en sterker te worden. Veel sporters zoeken naar manieren om hun eigen prestaties te verbeteren

Je kunt een professionele begeleiding verwachten vanaf de beginfase van de blessure tot aan een volledig herstel. Daarbij bied ik je ondersteuning in hoe het beter kan én hoe je in het vervolg nare sportblessures kunt voorkomen.

Bij VolDaan Massagepraktijk in Utrecht ben je aan het juiste adres voor een volledig herstel van je sportblessures

Sneller herstel na sportblessures

In de meeste gevallen neem je niet de tijd die nodig is om je lichaam goed te laten herstellen. Je begint weer te snel waardoor de weefsels die net aangelegd zijn weer stuk gelopen of getrokken worden. Met de juiste combinatie aan technieken samen, ben je snel in staat om functioneel te gaan bewegen zonder de kans te lopen alles direct weer stuk te maken. 

Niet alleen de plek van de blessure zelf krijgt aandacht

Je lichaam functioneert als geheel en werkt met elkaar samen. Door alleen te focussen op de blessure zelf worden verstorende factoren die voorspoedig herstel in de weg staan over het hoofd gezien. Sporttherapie kijkt breder dan een sportmassage. Grote kans dat je herstel vertraagd wordt door overbelasting of verkeerd gebruik van je lichaam.

Je leert in de toekomst hoe je blessures kunt voorkomen

Niets is vervelender dan afhankelijk te zijn van anderen. Tijdens mijn behandelingen leer ik jou de skills die je nodig hebt om goed voor je lichaam te zorgen waardoor je in de toekomst eerst zelf kunt kijken hoe je kunt herstellen van kleine blessures. Scheelt een hoop frustratie en een tripje naar de masseur (en vooral een paar centen 😉 )

Ervaringen van mijn klanten

Daan weet in zijn benadering de perfecte balans te vinden tussen professionaliteit en betrokkenheid, waardoor direct een prettige en ontspannen sfeer ontstaat.

De massage is zeer doeltreffend en erg schappelijk geprijsd. Een absolute aanrader om te onthaasten en je spieren na hard werken de aandacht te geven die ze verdienen.   

  Thijs

Daan is deskundig en vriendelijk! Ik kwam bij hem terecht vanwege rugklachten bij het schaatsen, die uitstralen naar mijn heup. Daan heeft deze gebieden goed los gemaakt. Behalve ‘noodzakelijk stevig’ was de massage voor het grootste deel ook heel lekker.  

—   Wietske

Daan is een zeer correcte jongen, die op een prettige manier masseert en goed luistert naar eventuele klachten of aandachtspunten. Ik merk door de massages echt een verschil in soepelheid van mijn spieren en herstel na zware inspanningen. Hierdoor voel ik mij fitter en hebben mijn trainingen nog meer effect.

—    Frank

Dankzij staand beroep treedt er al slijtage op in mijn heupen. Dit geeft beperkingen door pijn en stijfheid. Zowel in het dagelijks leven als bij het (intensieve) sporten. De massages van Daan brengen verlichting en minder stijfheid. En dat al na twee sessies?

— Marco

Ik vond het prettig met Daan over sporten/hardlopen te praten en hoe blessures te voorkomen. Hij is zelf ook sportief en weet veel van trainingsopbouw en oefeningen. Ik heb regelmatig last van hamstrings en kuiten na sporten en dit heb ik goed kunnen bespreken. De massage was gericht op mijn vragen en klachten en was stevig en ontspannend tegelijk. Ik ga vol vertrouwen door met trainen.

—    André

Maak kennis met de kracht van
VolDaan Massagepraktijk

Stress en spanning is snel en makkelijk los te maken. Bij hardnekkige blessures en pijnklachten red je het niet om met één massage van al je klachten af te komen. In dat geval stel ik met zorg en aandacht een traject voor je samen. Wanneer je interesse hebt kun je een gratis intakegesprek aanvragen waarin we samen bekijken wat het beste bij jouw situatie past, zodat je de beste begeleiding krijgt.

Losse behandeling

Om stijve spieren los te maken…

Als je op dit moment last hebt van stijve spieren of spanning is het lekker om even los gekneed te worden. Met zorg en aandacht loop ik alle spieren langs zodat jij weer verlicht en ontspannen kunt gaan bewegen.

hardnekkige klachten

Om de oorzaak van de klacht aan te pakken…

Dit traject is voor jou ontwikkeld als je al langere tijd rondloopt met een sportblessure of pijnklacht. Je wordt gehinderd in je dagelijkse activiteiten (werk en/of sport). Ik maak aan de hand van je klachten en je wensen een traject op maat zodat jij pijnvrij kunt bewegen.

Ervaringen van mijn klanten

Ik heb eindelijk het gevoel dat iemand mijn pijnklachten snapt en ze op de juiste manier behandelt. Een stevige effectieve massage was het en dat gaat me hopelijk (in combinatie met houdings-verbetering en ontspanning) definitief van mijn klachten, (ontstaan door computerwerk), af te helpen.

— Judith

Al maanden last van rechterarm/schouder. Daan luisterde goed, stelde vragen en ging aan de slag! Pijnlijk af en toe, voel nu meer ruimte, wat mobieler. En dat na 1 behandeling. Over 10 dagen de 2de, wordt t nog beter! 🙂

— Bernadette

Goede massage, gefocussed op mijn problemen, prettige ontvangst, keurige ruimte en resultaat al merkbaar. Kortom, ben zeer tevreden over de behandeling van Daan.

— Gerrit

Ik heb al jaren last van rugklachten. Veel verschillende behandelingen gehad, maar nooit echt van de klachten afgekomen. Ik had het gevoel dat ik door Daan gehoord werd en dat hij verder keek dan naar een losstaand probleem.

— Petra

Via de site was een afspraak makkelijk te maken. Ik werd vriendelijk en warm ontvangen ik een fijne praktijkruimte. Daan nam de tijd en heeft hierna mijn rug en schouders stevig en fijn gemasseerd. Erna heb ik echt een vrijer gevoel in mijn rug!

— Mirjam

Vraag volledig vrijblijvend een gratis intake gesprek aan:

Praktijk informatie:

Openingstijden:
Maandag, Dinsdag en Vrijdag
09:00 t/m 17:00

Woensdag en Donderdag
09:00 t/m 22:00

06 – 149 539 76

Dennewitjeshof 25
3544 VN
Utrecht

Dennewitjeshof 25 3544 VS Utrecht

Annuleringsregeling:

Voor elke behandeling reserveer ik tijd. Indien een afspraak onverhoopt afgezegd moet worden, kan dat zonder problemen binnen 48 uur. Indien dit niet binnen 48 uur wordt afgezegd of je jouw afspraak mist, zal ik mijn tijd in rekening brengen.

Blijf je last houden van pijnlijke spieren of gewrichten tijdens het uitvoeren van jouw sport na een blessure?

Met Sporttherapie zorg ik er voor dat deze blessures volledig genezen en in het vervolg voorkomen kunnen worden. Op deze manier wordt jouw lichaam niet alleen sterker, maar kun je jouw sportieve prestaties in het vervolg nog beter uitvoeren.