Zoek jij naar manieren om je sportprestaties te verbeteren?

u

Lukt het niet om over die technische obstakels te komen?

Heb je het gevoel dat je sommige onderdelen nooit zal halen?

u

Heb jij te weinig kracht in je bovenlijf?

Baal je er van dat anderen wel zo makkelijk die krachtonderdelen halen?

u

Denk je dat je heel veel moet trainen om sterk te worden?

Weet jij simpelweg niet waar je al die tijd vandaan moet halen?

Van Houten Klaas tot Sterke Baas

Het voetbalteam viel uit elkaar, dus ik ging op zoek naar een andere sport. Ik had wat gezien over de Strong Viking en Mud Masters. Buitenspelen voor volwassenen dat leek me wel wat. Ik schreef me in voor een 13 km run en was meteen verslaafd.

In het begin liep ik alle runs op basisconditie. Ik had totaal geen techniek en moest veel afkijken hoe anderen met ogenschijnlijk veel gemak over moeilijke en technische obstakels heen snelden. Ik ging gerichter trainen en ontdekte hoe veel meer plezier ik uit Obstacle Runnen (OCR) kon halen.

Ik ging me verdiepen in trainingsschema’s en al snel merkte ik dat ik veel minder kracht nodig had tijdens de obstakels en meer energie overhield tijdens het rennen. Dat niet alleen, ik had er ook in de rest van mijn leven (privé en werk) veel profijt van.

“Dit was de reden waarom ik anderen ook wil laten ervaren hoe het is om sneller, sterker en leniger te worden.”

Nooit meer spaghetti armen!

Het plezier en de vrijheid die ik voel als ik aan het sporten ben, geef ik namelijk graag door aan anderen. De manier hoe ik mijzelf van een beginner in de sport binnen anderhalf jaar heb weten te ontwikkelen tot een allround atleet geeft mij de overtuiging dat jij dat ook kunt. Doordat ik sneller en sterker geworden ben, kom ik makkelijker over technische obstakels heen.

Binnen VolDaan zie ik een grote behoefte om sporters te helpen om sneller, sterker en leniger te worden. Veel sporters zoeken naar manieren om hun eigen prestaties te verbeteren. Ik zelf ook. Geen enkel obstakel dat mij in de weg staat. Ik analyseer het probleem, maak een strategie en ga aan de slag. Er is altijd een manier om te komen tot het gewenste resultaat.

Specialisaties:

N

Sportmassage

N

Sportspecifiek Trainen

N

Sporttherapie

N

Duurloop en Conditie

N

Gewrichtsmobilisaties

N

Kracht en HIIT-Training

Ook jij kunt je eigen sportprestaties naar een hoger niveau tillen.

N

Met gemak over technische obstakels

Je kunt leren hoe je technischer beweegt zodat je je krachten beter verdeeld.

N

Zo sterk als staal zonder gespierd te zijn

Je werkt aan je core- schouder en armspieren op een leuke en speelse manier.

N

3 tot 5 keer per week 30 minuten trainen

Je gaat gerichter trainen en combineert hardlopen met kracht en explosiviteit.

Ervaringen van mijn cliënten

Was een erg professionele behandeling. Alles goed uitgelegd waarom hij een bepaalde handeling deed. Binnen korte tijd had hij mijn pijnplek gevonden. Verder ook tips gegeven ivm me sport en voorkomen van spierpijn Bryon Kiefer

Crossfitter en oud-profvoetballer

Net zoals de vorige twee behandelingen werd er goed geluisterd en in samenspraak een behandelplan gemaakt. Daan heeft duidelijk kennis van zaken en komt op mij kundig over. Anneke Sterkenburg

Wielrenster

Ben jij ook benieuwd hoe hoog jouw sportlat ligt?

Bekijk dan nu welk traject het beste bij jou past

Als ik mijn eigen PR kan verbreken, dan kan jij dat ook

Sommige sporters lopen al een lange tijd rond met een sportblessure die niet overgaat of steeds terugkomt. Alles hebben ze al geprobeerd. Vaak krijgen ze oefeningen mee (die je lang niet altijd braaf doet). In de meeste gevallen wordt er gekeken naar de symptomen, niet naar de oorzaak.

“Don’t Chase the Pain, is mijn motto.”

Voordat we van start gaan ontvang je van mij een werkboek met daarin uitleg over de Spierlijnen. Hierin wordt duidelijk hoe het lichaam een groot dynamisch netwerk vormt, wat ervoor zorgt dat een verstoring van de spierspanning op één plek, kan leiden tot pijnklachten op een andere plek.

Vergoedingen bij Verzekering of Belastingdienst:

Wanneer jij aanvullend verzekerd bent is er een kans dat je een deel van jouw investering in jezelf terugkrijgt van de verzekeraar! Wil je zeker weten of jij mijn trajecten vergoed krijgt, bekijk dan het polisblad van jouw verzekering of check dit bij de verzekeraar zelf.

Als dat niet het geval is, kun je de gemaakte kosten altijd aan het einde van het jaar opgeven als gemaakt zorgkosten bij je Aangifte Inkomstenbelasting bij de Belastingdienst. Er geldt een drempel van € 250,00 maar daarboven zijn alle gemaakte kosten, inclusief deze kosten, op te voeren als zorgkosten.

VolDaan Massagepraktijk is aangesloten bij het NGS
Nederlands Genootschap voor Sportmassage

Regitratienummer NGS:
500672

Mijn diensten worden deels vergoed door:

Zilveren Kruis Achmea
https://website.nl
Menzis
https://website.nl
CZ
https://website.nl
Unive
https://website.nl

Speciale trajecten gericht op jouw klachten

Ik heb zorgvuldig een traject samengesteld waarover je hieronder alles kunt lezen. Wanneer je interesse hebt kun je een gratis intakegesprek aanvragen waarin we samen zullen gaan kijken hoe het traject het beste bij jouw situatie past, zodat jij de beste begeleiding krijgt. 

Dit traject is speciaal gemaakt om ervoor te zorgen dat jij beter wordt in je sport. Als je net even sneller of makkelijker wilt kunnen lopen, dan is het nodig dat alle spierlijnen vrij kunnen bewegen. In eerste instantie maak ik die voor je los.

Daarna gaan we gericht kijken naar je sport om met kracht en explosiviteit een bredere basis te leggen onder je prestaties. Je traint vier weken met mij samen. Ik geef aanwijzingen op welke manier jij in topconditie komt waardoor jouw prestatiepiek omhoog geduwd kan worden.

Wanneer je door wilt met de behandelingen is het volgende mogelijk:

Losse sportlessen:
€50,00 per behandeling

Pakket van 4 sportlessen die maandelijks aangepast worden:
€40,00 per behandeling

Ik heb nu enkele sportmassages van Daan gekregen omdat ik diverse pijntjes had in mijn bovenbenen en kuiten. Mijn klachten zijn weg en mijn benen worden steeds soepeler. Kris Jansen

Wielrenner

Hele kundige en gerichte massage gehad van mijn schouders en nek om de ergste klachten direct te verminderen. Marlies Mulders

Triatlete

Daan heeft mij met een combinatie van goede massages en rekoefeningen geholpen met mijn spierblessure die ik heb opgelopen met voetbal. Hij is professioneel en geeft goed advies, erg fijn dus! Henk Steinz

Wielrenner en Voetballer

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen Sporttherapie en Fysiotherapie of Sportmassage?
De fysiotherapeut is zich steeds meer gaan toeleggen op bewegingsleer en het geven van sportspecifieke beweegoefeningen om de kracht en coördinatie van spieren te versterken. In enkele gevallen behandelt de fysiotherapeut nog ‘hands-on’, maar in veel gevallen laat hij dit over aan de sporttherapeut of de sportmasseur.

De sportmasseur richt zich in de basis alleen op de behandeling van spieren en spierklachten met massages als belangrijkste techniek. De sporttherapeut onderscheid zich van de sportmasseur vanuit zijn therapeutische aanpak. De behandeling omvat meer dan alleen de spieren. De sporttherapeut gaat ook gericht aan de slag met het beïnvloeden van het zenuwstelsel, het bindweefsel en de gewrichten. Daarnaast bekijkt en bespreekt hij ook factoren vanuit werk en omgeving die van invloed zijn op iemands belasting en belastbaarheid.

Doet de behandeling pijn?
De behandeling mag ‘gevoelig’ zijn maar niet pijnlijk. Je lichaam reageert op een pijnprikkel door de pijnlijke plek ‘op slot te zetten’. Dit is tijdelijk een goede reactie, maar op de lange termijn niet. Het weefsel raakt slechter doorbloed waardoor de pijnprikkel met de tijd heftiger wordt en mogelijk uitbreidt naar andere delen van het lichaam.

Met de behandeling doorbreken we dit ‘op slot zetten’. De doorbloeding moet gestimuleerd worden om het weefsel herstel te stimuleren. Wat je voelt is het ‘loslaten van de pijn’. Het is pijn die je lichaam verlaat. We geven prikkels aan het lichaam om de spanning die er opgezet is, los te laten. Dit kan gevoelig zijn’. Samen bekijken we waar jou ‘grens’ ligt waarin de prikkel ‘gevoelig is’ en niet overgaat in ‘pijnlijk’.

Kan ik me voorbereiden op het traject?
Jazeker. Je ontvangt een digitaal werkboek met daarin uitleg hoe het lichaam een dynamisch netwerk vormt wat continu een spanningsevenwicht nastreeft. Verstoring in dit evenwicht van (spier)spanning wordt door het gehele lichaam heen opgevangen. Door dit werkboek door te lezen begrijp je beter op welke wijze ik te werk ga en zullen de pijnklachten ook sneller verholpen zijn én lukt het om soepeler, sneller en sterker te worden.
Waarom biedt je trajecten aan in plaats van losse behandelingen?

De meeste sportblessures zijn niet in één behandeling op te lossen. Als reactie op de pijn zet je lichaam sommige delen ‘op slot’. In sommige gevallen is er zelfs weefselverandering opgetreden. Dit proces is niet in één massage om te draaien. In de meeste gevallen is na 4 behandelingen duidelijk of het traject aanslaat en er verbetering optreedt.

Waarom zijn de trajecten zoveel goedkoper per behandeling?

Ik weet uit eigen ervaring dat de meeste sportblessures niet in één behandeling zijn op te lossen. De resultaten zijn veel beter wanneer je een traject doorloopt. Daarom geef ik je €10,00 korting per behandeling binnen het traject.

Vallen de trajecten binnen mijn aanvullende verzekering onder fysiotherapie?
Zeer waarschijnlijk niet, ik ben immers geen fysiotherapeut. Ga bij je eigen verzekeraar na of je in aanmerking komt voor vergoeding vanuit je aanvullende verzekering.

Als dat niet het geval is, kun je de gemaakte kosten altijd aan het einde van het jaar opgeven als gemaakt zorgkosten bij je Aangifte Inkomstenbelasting bij de Belastingdienst. Er geldt een drempel van € 250,00 maar daarboven zijn alle gemaakte kosten, inclusief deze kosten, op te voeren als zorgkosten.

Vraag volledig vrijblijvend een gratis intake gesprek aan:

Traject

Praktijk informatie:

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag
10:00 t/m 17:00

Woensdagavond
19:30 t/m 22:00

06 – 149 539 76

Eerste Westerparklaan 37
3544 VS
Utrecht

Eerste Westerparklaan 37 3544 VS Utrecht

Annuleringsregeling:

Voor elke behandeling reserveer ik tijd. Indien een afspraak onverhoopt afgezegd moet worden, kan dat zonder problemen binnen 48 uur. Indien dit niet binnen 48 uur wordt afgezegd of je jouw afspraak mist, zal ik mijn tijd in rekening brengen.

Wat mijn cliënten zeggen:

Voor het eerst bij deze praktijk geweest. Fijn ontvangst, inteek gesprek gehad waar duidelijk de tijd voor genomen werd. Nog geen ervaring met naalden gehad maar ook dat is denk voor vele een aanrader en heb ik als fijn ervaren. Nieuwe afspraak is al gemaakt. Daan is een rustige jongen die weet wat hij doet. Aanrader Stef van den Bosch

Schilder - ZZP

Daan helpt mij al een tijdje met mijn rug-nekklachten. Hij maakt een helder plan, legt goed uit wat hij gaat doen en houdt de pijn binnen het redelijke. Daarnaast ervaar ik hem als iemand bij wie je je snel op je gemak voelt, ook belangrijk voor de ontspanning. Als je een professionele masseur zoekt, bel Daan 😉 Lianne Janssen

Administratief medewerker

Wil jij eindelijk eens je eigen records doorbreken?

Bekijk dan nu welk traject het beste bij jou past.