Spierpijn Verhelpen zodat je klachtenvrij kunt blijven sporten…

Loop jij vaak met verzuurde of vermoeide benen tijdens of na afloop van het hardlopen?

Heb je het idee dat je niet eens normaal je sokken kunt aantrekken en ben je bang de trap op te moeten lopen?

Schieten je spieren tijdens het sporten regelmatig in de kramp?

Wordt je ook ’s nachts wakker van de kramp en loop je dagen daarna rond met stijve en harde benen?

Heb jij vaak last van stijve spieren of kleine blessures?

Baal je er van dat je dan gedwongen wordt om toe te kijken hoe anderen wel voluit kunnen gaan?

Van Stijve Hark naar Soepele Baas

Blessures, groot of klein, zijn een doorn in mijn oog. Net als spierpijn na afloop. Ik wil voluit kunnen genieten van mijn sport. Als ik kleine pijntjes voel, leidt dat af. Ik weet waar ik over praat. Zelf loop ik 1 of 2 Obstakel Runs per maand van 18 tot 42 km. Toen ik ermee begon liep ik elke maandag tot soms woensdag krom van de spierpijn.  Alles deed dan pijn.

Dit kon zo niet langer. Er moest iets veranderen.

En als ik daar last van had, dan moeten anderen dat ook hebben dacht ik. Inmiddels weet ik goed hoe ik mijn lichaam snel en makkelijk kan verzorgen. Ook op de dagen dat ik nergens last van heb. Dit zorgt ervoor dat ik maandag altijd weer fit op sta, elke training voluit kan gaan en niet geremd wordt in mijn sport. Dat gun ik jou ook.

“Daarom heb ik er mijn missie van gemaakt om Sporters
te helpen om te Sporten zonder Spierpijn.”

Nooit meer stramme spieren!

Het plezier en de vrijheid die ik voel als ik aan het sporten ben, geef ik namelijk graag door aan anderen. De manier hoe ik mijzelf van de kleinste pijntjes af hielp was voor mij de reden om een opleiding tot sportmasseur en vervolgens tot Sporttherapeut te gaan volgen .

Binnen VolDaan ben ik me gaan verdiepen in het verhelpen van de meest voorkomende sportblessures binnen de Obstacle Sport.

Hoe groot of klein je doelen ook zijn, ik help je graag deze waar te maken. Zelf heb ik moeten zoeken naar een gezonde manier te blijven sporten. Want zeg nou zelf als je na afloop telkens een aantal dagen nodig hebt om te herstellen gaat de lol er snel af. Laat mij jou daarom helpen om soepel en vitaal te blijven. Ik garandeer je dat je dan met een VolDaan gevoel terugkijkt op al je prestaties.

Specialisaties:

N

Sportmassage

N

Triggerpoint Therapie

N

Sporttherapie

N

Fascia Therapie

N

Gewrichtsmobilisaties

N

Dry Needling

Ook jij kunt (weer) blijven genieten van je sport.

Nooit meer dagenlang spierpijn

Je kunt veel sneller een volgende training of wedstrijd aan zonder kleine pijntjes of blessures.

Geen last meer van pijnklachten

Je gaat weer vrij en soepel bewegen waardoor je voluit kunt genieten van je sport.

Gedachteloos op je werk

Je wordt tijdens je werk niet langer afgeleid door die zeurende en aandacht vragende pijntjes.

Ervaringen van mijn cliënten

Was een erg professionele behandeling. Alles goed uitgelegd waarom hij een bepaalde handeling deed. Binnen korte tijd had hij mijn pijnplek gevonden. Verder ook tips gegeven ivm me sport en voorkomen van spierpijn
Bryon Kiefer

Crossfitter en oud-profvoetballer

Net zoals de vorige twee behandelingen werd er goed geluisterd en in samenspraak een behandelplan gemaakt. Daan heeft duidelijk kennis van zaken en komt op mij kundig over.
Anneke Sterkenburg

Wielrenster

Wil jij geen last meer hebben van Spierpijn?

Bekijk dan hoe ik jou het beste kan helpen

Als ik mijn eigen spierpijn kan verhelpen, dan kan jij dat ook

Sommige sporters blijven lange tijd rondlopen met onnodige spierpijn of een sportblessure die niet overgaat of steeds terugkomt. Soms proberen ze eens wat. Vaak krijgen ze oefeningen mee (die je lang niet altijd braaf doet). In de meeste gevallen wordt er gekeken naar de symptomen, niet naar de oorzaak.

“Don’t Chase the Pain, is mijn motto.”

Het lichaam vormt een groot dynamisch netwerk, wat ervoor zorgt dat een verstoring van de spierspanning op één plek, kan leiden tot pijnklachten op een andere plek. Ik verlaag de pijnklachten en masseer spierpijn weg. Daarnaast leg ik je uit hoe dit netwerk werkt en wat jij zelf kunt doen om dit te onderhouden.

Vergoedingen bij aanvullende verzekering:

Wanneer jij aanvullend verzekerd bent is er een kans dat je een deel van jouw investering in jezelf terugkrijgt van de verzekeraar! Wil je zeker weten of jij mijn trajecten vergoed krijgt, bekijk dan het polisblad van jouw verzekering of check dit bij de verzekeraar zelf.

Als dat niet het geval is, kun je de gemaakte kosten altijd aan het einde van het jaar opgeven als gemaakt zorgkosten bij je Aangifte Inkomstenbelasting bij de Belastingdienst. Er geldt een drempel van € 250,00 maar daarboven zijn alle gemaakte kosten, inclusief deze kosten, op te voeren als zorgkosten.

VolDaan Massagepraktijk is aangesloten bij het NGS
Nederlands Genootschap voor Sportmassage

Regitratienummer NGS:
500672

Mijn diensten worden deels vergoed door:

Zilveren Kruis Achmea
https://website.nl
Menzis
https://website.nl
CZ
https://website.nl
Unive
https://website.nl

Het Netflix onder de massages – Want onderhoud is belangrijk

Elk lichaam is anders en zo ook elke blessure. Er is geen standaard aantal behandelingen.

Ik geloof wel dat regelmatig onderhoud blessures buiten de deur houdt. Daarom heb ik het Massage-Abonnement ingevoerd. Samen bekijken we hoe ik jou het beste kan helpen, zodat jij de beste begeleiding krijgt. 

Door een massage te zien als onderhoud voorkom je grotere blessures. Vergelijk het met de jaarlijkse APK-Keuring van de auto. Door regelmatig je lichaam te laten verzorgen voorkom je dat kleine kwaaltjes jouw sportplezier in de weg gaan staan.

Je kunt bij VolDaan kiezen uit losse massage of een Maandbonnement. De sporttherapeutische massagebehandelingen zijn speciaal gemaakt om ervoor te zorgen dat jij blijvend van je pijnklachten af komt zodat jij  weer pijnvrij kunt sporten.

Ik masseer stijve en pijnlijke spieren en verminder de pijn in en rondom je gewrichten. Ik leer je hoe jij er in de toekomst vervolgens zelf voor zorgt dat kleine pijntjes geen grote pijntjes worden.

Ik heb nu enkele sportmassages van Daan gekregen omdat ik diverse pijntjes had in mijn bovenbenen en kuiten. Mijn klachten zijn weg en mijn benen worden steeds soepeler.

Kris Jansen

Wielrenner

Hele kundige en gerichte massage gehad van mijn schouders en nek om de ergste klachten direct te verminderen.

Marlies Mulders

Triatlete

Daan heeft mij met een combinatie van goede massages en rekoefeningen geholpen met mijn spierblessure die ik heb opgelopen met voetbal. Hij is professioneel en geeft goed advies, erg fijn dus!

Henk Steinz

Wielrenner en Voetballer

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen Sporttherapie en Fysiotherapie of Sportmassage?
De fysiotherapeut is zich steeds meer gaan toeleggen op bewegingsleer en het geven van sportspecifieke beweegoefeningen om de kracht en coördinatie van spieren te versterken. In enkele gevallen behandelt de fysiotherapeut nog ‘hands-on’, maar in veel gevallen laat hij dit over aan de sporttherapeut of de sportmasseur.

De sportmasseur richt zich in de basis alleen op de behandeling van spieren en spierklachten met massages als belangrijkste techniek. De sporttherapeut onderscheid zich van de sportmasseur vanuit zijn therapeutische aanpak. De behandeling omvat meer dan alleen de spieren. De sporttherapeut gaat ook gericht aan de slag met het beïnvloeden van het zenuwstelsel, het bindweefsel en de gewrichten. Daarnaast bekijkt en bespreekt hij ook factoren vanuit werk en omgeving die van invloed zijn op iemands belasting en belastbaarheid.

Doet de behandeling pijn?
De behandeling mag ‘gevoelig’ zijn maar niet pijnlijk. Je lichaam reageert op een pijnprikkel door de pijnlijke plek ‘op slot te zetten’. Dit is tijdelijk een goede reactie, maar op de lange termijn niet. Het weefsel raakt slechter doorbloed waardoor de pijnprikkel met de tijd heftiger wordt en mogelijk uitbreidt naar andere delen van het lichaam.

Met de behandeling doorbreken we dit ‘op slot zetten’. De doorbloeding moet gestimuleerd worden om het weefsel herstel te stimuleren. Wat je voelt is het ‘loslaten van de pijn’. Het is pijn die je lichaam verlaat. We geven prikkels aan het lichaam om de spanning die er opgezet is, los te laten. Dit kan gevoelig zijn’. Samen bekijken we waar jou ‘grens’ ligt waarin de prikkel ‘gevoelig is’ en niet overgaat in ‘pijnlijk’.

Vallen de behandelingen binnen mijn aanvullende verzekering onder fysiotherapie?
Zeer waarschijnlijk niet, ik ben immers geen fysiotherapeut. Ga bij je eigen verzekeraar na of je in aanmerking komt voor vergoeding vanuit je aanvullende verzekering.

Als dat niet het geval is, kun je de gemaakte kosten altijd aan het einde van het jaar opgeven als gemaakte zorgkosten bij je Aangifte Inkomstenbelasting bij de Belastingdienst. Er geldt een drempel van €250,00. Daarboven zijn alle gemaakte kosten, inclusief deze kosten, op te voeren als zorgkosten.

Waarom biedt je een abonnement aan naast losse behandelingen?

De meeste pijnklachten zijn niet in één behandeling op te lossen. Als reactie op de pijn zet je lichaam sommige delen ‘op slot’. In sommige gevallen is er zelfs weefselverandering opgetreden. Dit proces is niet in één massage om te draaien.

Zodra je herstelt bent van je klacht is het sterk aan te raden regelmatig terug te komen om je lichaam soepel en pijnvrij te houden. Juist daarvoor is het abonnement van grote waarde!

Waarom is het abonnement goedkoper dan een losse behandeling?

Ik gun het iedereen om klachtenvrij te bewegen en het dagelijks leven door te komen. Om je daarbij te helpen, en je gezonde gedrag te belonen, geef ik een korting per behandeling binnen het abonnement.

BOEK JE EERSTE MASSAGE EN NEEM AFSCHEID VAN JE PIJNKLACHTEN

Na je aanmelding neem ik contact met je op om een afspraak te plannen

Praktijk informatie:

Openingstijden:
Maandag, Dinsdag en Vrijdag: 09:00 t/m 17:00

Woensdag en Donderdag: 09.00 t/m 22:00

06 – 149 539 76

Dennewitjeshof 25
3544 VN
Utrecht

Dennewitjeshof 25, 3544 VN, Utrecht

Annuleringsregeling:

Voor elke behandeling reserveer ik tijd. Indien een afspraak onverhoopt afgezegd moet worden, kan dat zonder problemen binnen 48 uur. Indien dit niet binnen 48 uur wordt afgezegd of je jouw afspraak mist, zal ik mijn tijd in rekening brengen.

Wat mijn cliënten zeggen:

Voor het eerst bij deze praktijk geweest. Fijn ontvangst, inteek gesprek gehad waar duidelijk de tijd voor genomen werd. Nog geen ervaring met naalden gehad maar ook dat is denk voor vele een aanrader en heb ik als fijn ervaren. Nieuwe afspraak is al gemaakt. Daan is een rustige jongen die weet wat hij doet. Aanrader
Stef van den Bosch

Schilder - ZZP

Ik heb al jaren last van rugklachten. Veel verschillende behandelingen gehad, masr nooit echt van de klachten afgekomen. Ik had het gevoel dat ik door Daan gehoord werd en dat hij verder keek dan naar een losstaand probleem.

Petra van den Bosch

Psychologe - ZZP

Wil jij Sporten zonder Spierpijn?

Neem voorgoed afscheid van je sportblessure en laat je helemaal nakijken.