Spierpijn Verhelpen zodat je weer klachtenvrij kunt sporten…

u

Word jij gehinderd in je sport door pijnklachten?

Lukt het niet om de prestaties neer te zetten die je wilt?

u

Heb jij vaak last van stijve spieren of kleine blessures?

Baal je er van dat je niet vrij en soepel kunt genieten van je sport?

u

Heb je ook naast je sport last van pijnklachten?

Wil jij eindelijk weer eens zonder pijnklachten ontspannen kunnen werken?

Van de Man van Glas naar de Man van Staal

Blessures, groot of klein, zijn een doorn in mijn oog. Ik wil voluit kunnen genieten van mijn sport. Als ik kleine pijntjes voel, leidt dat af. Ik weet waar ik over praat na 2 grote knie operaties (kruisband en meniscus letsel). Telkens voelde ik steken in mijn knie. Tijdens het hardlopen, buigen, springen, afzetten. Gek werd ik ervan.

Dit kon zo niet langer. Er moest iets veranderen.

Totdat ik na mijn operatie ontdekte wat triggerpoints zijn. Hoe makkelijk het is om bij jezelf de oorzaak van je pijn te behandelen en weg te nemen. Ik ben me daar in gaan verdiepen. Sindsdien houd ik mijn spieren soepel en ontspannen. Ook op de dagen dat ik nergens last van heb. Dit zorgt ervoor dat ik elke training voluit kan gaan en niet geremd wordt in mijn sport.

“Vanaf dat moment heb ik er mijn missie van gemaakt om Sporters te helpen om te Sporten zonder Spierpijn.”

Nooit meer stramme spieren!

Het plezier en de vrijheid die ik voel als ik aan het sporten ben, geef ik namelijk graag door aan anderen. De manier hoe ik mijzelf van de kleinste pijntjes af hielp na mijn operaties was voor mij de reden om een opleiding tot sportmasseur en vervolgens tot Sporttherapeut te gaan volgen.

Binnen VolDaan ben ik me gaan verdiepen in het verhelpen van de meest voorkomende sportblessures binnen de Obstacle Sport.

Naast het verhelpen van sportblessures zie ik een grote behoefte om sporters te helpen om soepeler, sneller en sterker te worden. Veel sporters zoeken naar manieren om hun eigen prestaties te verbeteren. Ik zelf ook. Geen enkel obstakel dat mij in de weg staat. Ik analyseer het probleem, maak een strategie en ga aan de slag. Er is altijd een manier om te komen tot het gewenste resultaat.

Specialisaties:

N

Sportmassage

N

Triggerpoint Therapie

N

Sporttherapie

N

Fascia Therapie

N

Gewrichtsmobilisaties

N

Dry Needling

Ook jij kunt weer voluit gaan genieten van je sport.

N

Geen last meer van pijnklachten

Je gaat weer vrij en soepel bewegen waardoor je voluit kunt genieten van je sport.

N

Nooit meer dagenlang spierpijn

Je kunt veel sneller een volgende training of wedstrijd aan zonder kleine pijntjes of blessures.

N

Gedachteloos op je werk

Je wordt tijdens je werk niet langer afgeleid door die zeurende en aandacht vragende pijntjes.

Ervaringen van mijn cliënten

Was een erg professionele behandeling. Alles goed uitgelegd waarom hij een bepaalde handeling deed. Binnen korte tijd had hij mijn pijnplek gevonden. Verder ook tips gegeven ivm me sport en voorkomen van spierpijn Bryon Kiefer

Crossfitter en oud-profvoetballer

Net zoals de vorige twee behandelingen werd er goed geluisterd en in samenspraak een behandelplan gemaakt. Daan heeft duidelijk kennis van zaken en komt op mij kundig over. Anneke Sterkenburg

Wielrenster

Wil jij geen last meer hebben van Spierpijn?

Bekijk dan hoe ik jou het beste kan helpen

Als ik mijn eigen spierpijn kan verhelpen, dan kan jij dat ook

Sommige sporters lopen al een lange tijd rond met een sportblessure die niet overgaat of steeds terugkomt. Alles hebben ze al geprobeerd. Vaak krijgen ze oefeningen mee (die je lang niet altijd braaf doet). In de meeste gevallen wordt er gekeken naar de symptomen, niet naar de oorzaak.

“Don’t Chase the Pain, is mijn motto.”

Voordat we van start gaan ontvang je van mij een werkboek met daarin uitleg over de Spierlijnen. Hierin wordt duidelijk hoe het lichaam een groot dynamisch netwerk vormt, wat ervoor zorgt dat een verstoring van de spierspanning op één plek, kan leiden tot pijnklachten op een andere plek.

Vergoedingen bij aanvullende verzekering:

Wanneer jij aanvullend verzekerd bent is er een kans dat je een deel van jouw investering in jezelf terugkrijgt van de verzekeraar! Wil je zeker weten of jij mijn trajecten vergoed krijgt, bekijk dan het polisblad van jouw verzekering of check dit bij de verzekeraar zelf.

Als dat niet het geval is, kun je de gemaakte kosten altijd aan het einde van het jaar opgeven als gemaakt zorgkosten bij je Aangifte Inkomstenbelasting bij de Belastingdienst. Er geldt een drempel van € 250,00 maar daarboven zijn alle gemaakte kosten, inclusief deze kosten, op te voeren als zorgkosten.

VolDaan Massagepraktijk is aangesloten bij het NGS
Nederlands Genootschap voor Sportmassage

Regitratienummer NGS:
500672

Mijn diensten worden deels vergoed door:

Zilveren Kruis Achmea
https://website.nl
Menzis
https://website.nl
CZ
https://website.nl
Unive
https://website.nl

Het Netflix onder de massages – Want onderhoud is belangrijk

Elk lichaam is anders en zo ook elke blessure. Er is geen standaard aantal behandelingen.

Ik geloof wel dat regelmatig onderhoud blessures buiten de deur houdt. Daarom heb ik het Massage-Abonnement ingevoerd. Samen bekijken we hoe ik jou het beste kan helpen, zodat jij de beste begeleiding krijgt. 

Door een massage te zien als onderhoud voorkom je grotere blessures. Vergelijk het met de jaarlijkse APK-Keuring van de auto. Door regelmatig je lichaam te laten verzorgen voorkom je dat kleine kwaaltjes jouw sportplezier niet in de weg staan.

Je kunt bij VolDaan kiezen uit een Maand- of Weekabonnement of losse massages. De sporttherapeutische massagebehandelingen zijn speciaal gemaakt om ervoor te zorgen dat jij blijvend van je pijnklachten af komt zodat jij  weer pijnvrij kunt sporten.

Ik masseer stijve en pijnlijke spieren en verminder de pijn in en rondom je gewrichten. Ik leer je hoe jij er in de toekomst vervolgens zelf voor zorgt dat kleine pijntjes geen grote pijntjes worden.

Ik heb nu enkele sportmassages van Daan gekregen omdat ik diverse pijntjes had in mijn bovenbenen en kuiten. Mijn klachten zijn weg en mijn benen worden steeds soepeler. Kris Jansen

Wielrenner

Hele kundige en gerichte massage gehad van mijn schouders en nek om de ergste klachten direct te verminderen. Marlies Mulders

Triatlete

Daan heeft mij met een combinatie van goede massages en rekoefeningen geholpen met mijn spierblessure die ik heb opgelopen met voetbal. Hij is professioneel en geeft goed advies, erg fijn dus! Henk Steinz

Wielrenner en Voetballer

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen Sporttherapie en Fysiotherapie of Sportmassage?
De fysiotherapeut is zich steeds meer gaan toeleggen op bewegingsleer en het geven van sportspecifieke beweegoefeningen om de kracht en coördinatie van spieren te versterken. In enkele gevallen behandelt de fysiotherapeut nog ‘hands-on’, maar in veel gevallen laat hij dit over aan de sporttherapeut of de sportmasseur.

De sportmasseur richt zich in de basis alleen op de behandeling van spieren en spierklachten met massages als belangrijkste techniek. De sporttherapeut onderscheid zich van de sportmasseur vanuit zijn therapeutische aanpak. De behandeling omvat meer dan alleen de spieren. De sporttherapeut gaat ook gericht aan de slag met het beïnvloeden van het zenuwstelsel, het bindweefsel en de gewrichten. Daarnaast bekijkt en bespreekt hij ook factoren vanuit werk en omgeving die van invloed zijn op iemands belasting en belastbaarheid.

Doet de behandeling pijn?
De behandeling mag ‘gevoelig’ zijn maar niet pijnlijk. Je lichaam reageert op een pijnprikkel door de pijnlijke plek ‘op slot te zetten’. Dit is tijdelijk een goede reactie, maar op de lange termijn niet. Het weefsel raakt slechter doorbloed waardoor de pijnprikkel met de tijd heftiger wordt en mogelijk uitbreidt naar andere delen van het lichaam.

Met de behandeling doorbreken we dit ‘op slot zetten’. De doorbloeding moet gestimuleerd worden om het weefsel herstel te stimuleren. Wat je voelt is het ‘loslaten van de pijn’. Het is pijn die je lichaam verlaat. We geven prikkels aan het lichaam om de spanning die er opgezet is, los te laten. Dit kan gevoelig zijn’. Samen bekijken we waar jou ‘grens’ ligt waarin de prikkel ‘gevoelig is’ en niet overgaat in ‘pijnlijk’.

Vallen de behandelingen binnen mijn aanvullende verzekering onder fysiotherapie?
Zeer waarschijnlijk niet, ik ben immers geen fysiotherapeut. Ga bij je eigen verzekeraar na of je in aanmerking komt voor vergoeding vanuit je aanvullende verzekering.

Als dat niet het geval is, kun je de gemaakte kosten altijd aan het einde van het jaar opgeven als gemaakte zorgkosten bij je Aangifte Inkomstenbelasting bij de Belastingdienst. Er geldt een drempel van €250,00. Daarboven zijn alle gemaakte kosten, inclusief deze kosten, op te voeren als zorgkosten.

Waarom biedt je een abonnement aan naast losse behandelingen?

De meeste pijnklachten zijn niet in één behandeling op te lossen. Als reactie op de pijn zet je lichaam sommige delen ‘op slot’. In sommige gevallen is er zelfs weefselverandering opgetreden. Dit proces is niet in één massage om te draaien.

Zodra je herstelt bent van je klacht is het sterk aan te raden regelmatig terug te komen om je lichaam soepel en pijnvrij te houden. Juist daarvoor is het abonnement van grote waarde!

Waarom is het abonnement goedkoper dan een losse behandeling?

Ik gun het iedereen om klachtenvrij te bewegen en het dagelijks leven door te komen. Om je daarbij te helpen, en je gezonde gedrag te belonen, geef ik een korting per behandeling binnen het abonnement.

Vraag volledig vrijblijvend een gratis intake gesprek aan:

Praktijk informatie:

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag
10:00 t/m 17:00

Woensdagavond
19:30 t/m 22:00

06 – 149 539 76

Dennewitjeshof 25
3544 VN
Utrecht

Dennewitjeshof 25, 3544 VN, Utrecht

Annuleringsregeling:

Voor elke behandeling reserveer ik tijd. Indien een afspraak onverhoopt afgezegd moet worden, kan dat zonder problemen binnen 48 uur. Indien dit niet binnen 48 uur wordt afgezegd of je jouw afspraak mist, zal ik mijn tijd in rekening brengen.

Wat mijn cliënten zeggen:

Voor het eerst bij deze praktijk geweest. Fijn ontvangst, inteek gesprek gehad waar duidelijk de tijd voor genomen werd. Nog geen ervaring met naalden gehad maar ook dat is denk voor vele een aanrader en heb ik als fijn ervaren. Nieuwe afspraak is al gemaakt. Daan is een rustige jongen die weet wat hij doet. Aanrader Stef van den Bosch

Schilder - ZZP

Daan helpt mij al een tijdje met mijn rug-nekklachten. Hij maakt een helder plan, legt goed uit wat hij gaat doen en houdt de pijn binnen het redelijke. Daarnaast ervaar ik hem als iemand bij wie je je snel op je gemak voelt, ook belangrijk voor de ontspanning. Als je een professionele masseur zoekt, bel Daan 😉 Lianne Janssen

Administratief medewerker

Wil jij Sporten zonder Spierpijn?

Neem voorgoed afscheid van je sportblessure en laat je helemaal nakijken.