Home » Blog » Schouderklachten » Wat is Pijn aan de Voorkant van de Schouder – Tips en Adviezen
Wat is pijn aan de voorkant van de schouder

Wat is Pijn aan de Voorkant van de Schouder – Tips en Adviezen

door | 4 sep, 2018 | Schouderklachten

Pijn aan de voorkant van de schouder wordt paradoxaal genoeg vaak veroorzaakt door een spier die aan de achterkant op het schouderblad ligt.

De onderdoornspier draait de arm naar buiten, zoals wanneer je met je arm naar achteren zwaait voor het gooien van een bal.

De pijn wordt vaak gevoeld alsof hij diep in het gewricht zit en kan ook zelfs een eindje de biceps inlopen. De pijn kan zelfs omlaag schieten langs de buitenkant van de schouder. Soms leidt het triggerpoint de pijn af langs de binnenrand van het schouderblad, langs de rug omhoog naar de nek of helemaal langs de boven- en onderarm en de hele duimzijde van de hand. In deze gevallen kunnen satelliet triggerpoints gevormd worden die de oorspronkelijke pijnklacht verbloemen.

Bureauwerkzaamheden zonder ondersteuning van de armen is een veel voorkomende oorzaak van pijn aan de voorkant van de schouder. Het continu ‘muizen’ geeft ook een doorlopende belasting omdat de arm dan naar buiten wordt gedraaid. De onderdoornspier wordt dan constant aangespannen.

Het uitschakelen van triggerpoints in de onderdoornspier verhelpt voor een groot deel de klachten. Echter moet de klacht altijd breder bekeken worden in samenhang met andere spieren en triggerpoints.

Een sporttherapeut kan jou heel goed bij helpen bij deze zoektocht.

Wil jij vandaag nog starten met afscheid nemen van je Schouderklachten?

Ik denk dat je deze artikelen ook interessant zult vinden

Wat is pijn aan de Achterkant van de Schouder – Tips en Adviezen

Wat is pijn aan de Achterkant van de Schouder – Tips en Adviezen

Pijn aan de achterkant van de schouder wordt met name veroorzaakt door triggerpoints in de onder-schouderbladspier.De onderschouderbladspier ligt onder het schouderblad tegen de ribben aan. De spier draait de arm naar binnen, zoals wanneer je iets in de kontzak stopt....

Schouderpijn bij obstacle runnen? 3 Fabels en 4 oplossingen

Schouderpijn bij obstacle runnen? 3 Fabels en 4 oplossingen

Schouderpijn bij obstacle runnen? 3 Fabels en 4 oplossingen Schouders zijn erg belangrijk voor atleten in het Obstalce Runnen (maar verder ook in bijna alle andere sporten). Het schoudergewricht is erg veelzijdig omdat het een enorm groot beweegbereik heeft....

OCR en Impingementklachten – Herkennen, Behandelen en Genezen

OCR en Impingementklachten – Herkennen, Behandelen en Genezen

Obstacle Racen met Impingement of Schouderklachten – Herkennen, Behandelen en Genezen Daar zit je dan, te balen dat je niet meer kunt deelnemen aan de Strong Viking, Spartan of Strongman Run. Want je hebt al een tijdje onverklaarbaar last van je schouders. Dan kan het...

Wat je niet wilt missen

 

In de artikelen lees je tips en adviezen hoe je pijnklachten kunt aanpakken, minder last hebt van stramme spieren, beter gaat presteren en nog meer plezier haalt uit de sport.

Volg VolDaan op Facebook

Gerelateerde artikelen

1 Reactie

  1. Loek

    Hallo aan de andere kant

    Mijn naam is Loek en ben67 jaar jong, sinds een aantal weken heb ik last ( pijn ) aan mijn linkerschouder. Ik hoop dat u iets voor mij kan betekenen.

    Vriendelijke groet Loek

    Reageer

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tweet
Share
Share
Pin