Pijn aan de voorkant van de schouder wordt paradoxaal genoeg vaak veroorzaakt door een spier die aan de achterkant op het schouderblad ligt.

De onderdoornspier draait de arm naar buiten, zoals wanneer je met je arm naar achteren zwaait voor het gooien van een bal.

De pijn wordt vaak gevoeld alsof hij diep in het gewricht zit en kan ook zelfs een eindje de biceps inlopen. De pijn kan zelfs omlaag schieten langs de buitenkant van de schouder. Soms leidt het triggerpoint de pijn af langs de binnenrand van het schouderblad, langs de rug omhoog naar de nek of helemaal langs de boven- en onderarm en de hele duimzijde van de hand. In deze gevallen kunnen satelliet triggerpoints gevormd worden die de oorspronkelijke pijnklacht verbloemen.

Bureauwerkzaamheden zonder ondersteuning van de armen is een veel voorkomende oorzaak van pijn aan de voorkant van de schouder. Het continu ‘muizen’ geeft ook een doorlopende belasting omdat de arm dan naar buiten wordt gedraaid. De onderdoornspier wordt dan constant aangespannen.

Het uitschakelen van triggerpoints in de onderdoornspier verhelpt voor een groot deel de klachten. Echter moet de klacht altijd breder bekeken worden in samenhang met andere spieren en triggerpoints.

Een sporttherapeut kan jou heel goed bij helpen bij deze zoektocht.

Wil jij vandaag nog starten met afscheid nemen van je Schouderklachten?