Pijn aan de achterkant van de schouder wordt met name veroorzaakt door triggerpoints in de onder-schouderbladspier.

De onderschouderbladspier ligt onder het schouderblad tegen de ribben aan. De spier draait de arm naar binnen, zoals wanneer je iets in de kontzak stopt.

Soms strekt de pijn zich uit van de schouder langs de achterkant van de bovenarm. Ook kun je een heel gevoelige plek hebben aan de voorkant van de schouder waar de spier aanhecht aan de bovenarm. Door een verzwakte onderschouderbladspier kunnen andere spieren ongeremd invloed uitoefenen op de stand van de arm in de schouder. Dit leidt ertoe dat de bovendoornspier aan de kop van de humerus kan trekken waardoor deze zichzelf inklemt en impingementklachten kan geven. Een krakend of knakkend geluid van de schouder is ook vaak een teken dat er triggerpoints in de onderschouderbladspier zitten.

Triggerpoints verhinderen het langer worden van spieren. Hierdoor neemt het beweegbereik en de draaibaarheid van de schouder af. Hierdoor wordt het moeilijk om met je arm boven je hoofd, voor je lichaam langs of achter je rug te reiken. Vaak

Het uitschakelen van triggerpoints in de onderschouderbladspier verhelpt voor een groot deel de klachten. Echter moet de klacht altijd breder bekeken worden in samenhang met andere spieren en triggerpoints.

Een sporttherapeut kan jou heel goed bij helpen bij deze zoektocht.

Wil jij vandaag nog starten met afscheid nemen van je Schouderklachten?