Lumbago is de Latijnse benaming voor lage rugklachten.

Ja je leest het goed. Je bent naar de huisarts gegaan met pijn in je (onder)rug en krijgt de diagnose je hebt Lumbago. De arts zegt ‘ik zie het al; je hebt Lumbago’, zonder ook maar één testje te doen of beweegonderzoek uit te voeren. Jij bent gerustgesteld omdat je een naam hebt gekregen voor de pijn die je voelt. Je gaat gerust gesteld naar huis want de pijn die je voelt heeft een naam.

Die pijn die je voelt is daar, geen twijfel over mogelijk. De naam van de pijn is echter onzin. Lumbago is niets anders dan een vorm van een hernia en dus heel goed te verhelpen door een sporttherapeut.

Er is sprake van een doorbloedingsprobleem wat heeft geleid tot een verslechterde kwaliteit van het weefsel. Het is daarom goed mogelijk de omgekeerde weg te bewandelen. Door de conditie van het weefsel te verbeteren neemt de belastbaarheid toe en kan het weefsel meer trek- en drukbelasting aan.

Een sporttherapeut is goed in staat je hierin te begeleiden en de pijnklachten aan de rug een halt toe te roepen en verminderen. Er is geen noodzaak om operatief in te grijpen omdat je lichaam zelf in staat is deze pijnklachten aan te pakken.

Wil jij vandaag nog starten met afscheid nemen van je Rugklachten?