Over VolDaan Massagepraktijk

Hoe jij kunt Sporten zonder Spierpijn en je Sportprestaties helpt verbeteren.

Waarom ik Sporttherapeut ben geworden

  • Wat stuurt ons gedrag?
  • Wat maakt dat mensen (niet) gaan sporten?
  • Wat kan een oorzaak zijn van een afwijkend beweegpatroon?
  • Hoe komt pijn tot stand en hoe reageert ons lichaam daarop?

Dit waren vragen waarover ik nadacht tijdens mijn middelbare school en de reden waarom ik fysiotherapie wilde gaan studeren. Tot tweemaal toe werd ik uitgeloot…

Teleurstelling omzetten naar motivatie

Na een tussenjaar schakelde ik door naar de studie Bewegingswetenschappen gevolgd door een overstap naar Gezondheidswetenschappen en Biomedische wetenschappen, waarin ik zowel mijn Bachelor als mijn Masterdiploma heb behaald. Ik benme binnen mijn studie op de volgende onderwerpen gaan verdiepen en specialiseren:

  • Anatomie & Fysiologie: Functionele anatomie, Inspanningsfysiologie, Motorisch leren en Ontwikkelen, Bewegingscoördinatie, Sport Beweging en Gezondheid.
  • Neurologie: Preklinische Neurowetenschappen, Humane Neurofysiologie, Neuro en Revalidatiepsychologie, PsychoMotorische Therapie.
  • Psychologie: Gedrag en Gezondheid, Gedragsbiologie, Psychologische factoren in de (top)sport.

Tijd voor een nieuwe koers

Na het behalen van mijn Masterdiploma dacht ik als beleidsmedewerker binnen de gezondheidszorg goed tot mijn recht te komen. Niets was minder waar. Ik was niet op mijn plek. Na 6 jaar kwam het besluit dat het roer om moest. Ik wilde iets doen met mijn handen. Ik wilde aan het eind van een werkdag resultaat zien van mijn arbeid.

Ik besloot om de beleidswereld vaarwel te zeggen. De laptop werd ingeruild voor een massagebank. Een keuze waar ik tot op de dag van vandaag volledig achter sta. De keuze om als masseur aan de slag te gaan kwam voort uit mijn eigen blessureleed.  

Daan den Ouden

Volg mij op Social Media:

Opleidingen:

Sporttherapie, MYOS Opleidingen te Utrecht. Met de opgedane ‘therapeutische visie’ worden de kennis en vaardigheden gebruikt om sporters en andere cliënten met de meest relevante en sportgerelateerde ‘pijntjes’, klachten en blessures therapeutisch te behandelen.

Trigger Needling Concept (TNC), MYOS Opleidingen te Utrecht.
Het TNC helpt cliënten met de meest uiteenlopende (pijn)klachten te behandelen en pijnverlichting te geven, zowel met korte, krachtige protocollen als met uitgebreidere, algemenere behandelingen.

Specialisaties:

N

Triggerpoint Therapie

N

Fascia Therapie

N

Medical Taping

N

Dry Needling

Hoe klanten mij ervaren

Daan helpt mij al een tijdje met mijn rug-nekklachten. Hij maakt een helder plan, legt goed uit wat hij gaat doen en houdt de pijn binnen het redelijke. Daarnaast ervaar ik hem als iemand bij wie je je snel op je gemak voelt, ook belangrijk voor de ontspanning. Als je een professionele masseur zoekt, bel Daan 😉 Lianne Janssen

Administratief medewerker

Professionale praktijk aan huis. Had een klachtgerichte massage geboekt. Vol aandacht om oorzaak klacht te ontdekken en te behandelen. Na 1e afspraak direct 70% minder pijn. Zeer tevreden. Miranda Camu

Zelfstandig ondernemer

Wil jij samen met mij werken aan een oplossing voor jou?

Voldaan Massageprakijk; Sporten zonder Rem

Ik wil voluit en in de 6e versnelling kunnen genieten van mijn sport. Als ik kleine pijntjes voel, leidt dat af. Ik weet waar ik over praat na 2 grote knie operaties (kruisband en meniscus letsel). Telkens voelde ik steken in mijn knie. Tijdens het hardlopen, buigen, springen, afzetten. Gek werd ik ervan.

Dit kon zo niet langer. Er moest iets veranderen.

Totdat ik na mijn 2e operatie ontdekte wat triggerpoints zijn. Hoe makkelijk het is om bij jezelf de oorzaak van je pijn te behandelen en weg te nemen. Ik ben me daar in gaan verdiepen binnen mijn werk als masseur. Sindsdien houd ik mijn eigen spieren soepel en ontspannen. Ook op de dagen dat ik nergens last van heb. Dit zorgt ervoor dat ik elke training voluit kan gaan en nergens door geremd wordt in mijn sport.

Doorgeven aan anderen!

Het plezier en de vrijheid die ik voel als ik aan het sporten ben, geef ik namelijk graag door aan anderen. De manier hoe ik mijzelf van de kleinste pijntjes af hielp na mijn operaties was voor mij de reden om een me volledig op sporters te gaan richten. Gaandeweg ben ik me gaan specialiseren op het behandelen van sportblessures.

Naast het verhelpen van sportblessures zie ik een grote behoefte om sporters te helpen om soepeler, sneller en sterker te worden. Veel sporters zoeken naar manieren om hun eigen prestaties te verbeteren. Ik zelf ook. Geen enkel obstakel dat mij in de weg staat. Ik analyseer het probleem, maak een strategie en ga aan de slag. Er is altijd een manier om te komen tot het gewenste resultaat.  

Praktijk informatie:

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag
10:00 t/m 17:00

Woensdagavond
19:30 t/m 22:00

06 – 149 539 76

Dennewitjeshof 25
3544 VN Utrecht

Dennewitjeshof 25 3544 VN Utrecht

Heb je vragen over de mogelijkheden?

Neem dan gerust contact met me op!