Home » Blog » Knie en Onderbeenklachten » Wat is een Verdraaide Knie – Herkennen, Behandelen en Genezen
Knie en Onderbeenklachten

Wat is een Verdraaide Knie – Herkennen, Behandelen en Genezen

door | 2 sep, 2018 | Knie en Onderbeenklachten

Een verdraaide knie vindt plaats als het onderbeen ‘vast staat’ ten opzichte van het bovenbeen.

Bij een gestrekte knie staan de kniebanden op spanning en voorkomen dat de knie kan draaien. Het verdraaien van de knie gebeurt dan ook vaak op momenten dat de knie overstrekt.

Zowel aan de binnenzijde en de buitenzijde lopen kniebanden. Als het bovenbeen ten opzichte van het onderbeen te ver naar buiten draait kunnen de kniebanden aan de binnenzijde van de knie overstrekken en oprekken. Het kan ook zijn dat het bovenbeen ten opzichte van de knie naar binnen draait. Dan kunnen de kniebanden aan de buitenzijde overstrekken en oprekken.

Afhankelijk van de kracht en snelheid van het trauma kan het gebeuren dat je ook letsel aan de meniscus of kruisbanden oploopt. Om scheuren van de kniebanden, menisci en kruisbanden vast te stellen is het raadzaam een foto of MRi scan te laten maken. In deze gevallen is operatief ingrijpen vaak de beste oplossing.

Als de knie verdraait is kun je met de juiste sporttherapie en juiste opbouw van je training binnen enkele weken volledig hersteld en pijnvrij zijn.

Wil jij vandaag nog starten met afscheid nemen van je Knieklachten?

Ik denk dat je deze artikelen ook interessant zult vinden

Wat is een Gescheurde meniscus – Herkennen, Behandelen en Genezen

Wat is een Gescheurde meniscus – Herkennen, Behandelen en Genezen

Een gescheurde meniscus is te herkennen aan een diepe pijn in de knieholte bij te ver buigen van de knie. Een gescheurde meniscus ontstaat vaak bij een verdraaide knie. In de meeste gevallen gaat het om een scheurtje in de meniscus. De meniscus zorgt voor schokdemping...

Wat is een Runners Knee – Herkennen, Behandelen en Genezen

Wat is een Runners Knee – Herkennen, Behandelen en Genezen

Runners Knee is te herkennen aan een pijn voelbaar aan de buitenzijde en voorzijde van de knie.Het is een overbelastingsblessure (met name bij hardlopers) van enkele spieren die over het kniegewricht lopen. De pijn wordt gevoeld aan de buitenzijde van de knie. Als we...

Wat je niet wilt missen

 

In de artikelen lees je tips en adviezen hoe je pijnklachten kunt aanpakken, minder last hebt van stramme spieren, beter gaat presteren en nog meer plezier haalt uit de sport.

Volg VolDaan op Facebook

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tweet
Share
Share
Pin