Een gescheurde meniscus is te herkennen aan een diepe pijn in de knieholte bij te ver buigen van de knie. 

Een gescheurde meniscus ontstaat vaak bij een verdraaide knie. In de meeste gevallen gaat het om een scheurtje in de meniscus. De meniscus zorgt voor schokdemping en verdeling van krachten van het bovenbeen ten opzichte van het scheenbeen. De meniscus is een dun schijfje kraakbeen in het kniegewricht. Er ligt een meniscus aan de binnenzijde en aan de buitenzijde van de knie.

Als het bovenbeen te ver naar binnen of buiten draait ten opzichte van het onderbeen kan de meniscus (in)scheuren. De knie wordt dik en buigen en strekken kan pijnlijk zijn. Vaak voel je slotpijn in de knie. Met diverse diagnostische testjes kun je aannemelijk maken of je een meniscusblessure hebt. Deze testjes zijn echter niet heel specifiek. Vaak zijn de testjes een goede aanleiding om een MRi scan te laten maken.

Als er sprake is van een scheur of ruptuur in de meniscus is operatief ingrijpen vaak de beste methode om er vanaf te komen. Zeker als je tijdens het uitoefenen van je sport er last van ondervindt.

Met de juiste sporttherapeutische begeleiding en opbouw van je training kun je snel en effectief van de operatie herstellen.

Wil jij vandaag nog starten met afscheid nemen van je Knieklachten?

Ik denk dat je deze artikelen ook interessant zult vinden

Wat is een Verdraaide Knie – Herkennen, Behandelen en Genezen

Wat is een Verdraaide Knie – Herkennen, Behandelen en Genezen

Een verdraaide knie vindt plaats als het onderbeen ‘vast staat’ ten opzichte van het bovenbeen. Bij een gestrekte knie staan de kniebanden op spanning en voorkomen dat de knie kan draaien. Het verdraaien van de knie gebeurt dan ook vaak op momenten dat de knie...

Wat is een Runners Knee – Herkennen, Behandelen en Genezen

Wat is een Runners Knee – Herkennen, Behandelen en Genezen

Runners Knee is te herkennen aan een pijn voelbaar aan de buitenzijde en voorzijde van de knie.Het is een overbelastingsblessure (met name bij hardlopers) van enkele spieren die over het kniegewricht lopen. De pijn wordt gevoeld aan de buitenzijde van de knie. Als we...

Ook Blessurevrij Hardlopen?

Loop jij op dit moment regelmatig hard? Lukt het de laatste tijd niet meer vrijuit te genieten van het hardlopen? Of ben je nu wel pijnvrij maar ook juist heel erg blessure gevoelig?

Grote kans dat jij je lichaam niet op de juiste manier verzorgt. Neem je sport en je herstel serieus en zorg ervoor dat je blessurevrij door kunt blijven lopen.

Wil je weten hoe dat dan werkt? Meld je dan aan voor “Ontdek de wereld van het blessurevrij hardlopen”. Daarin laat ik zien hoe jij de kans op blessures aanzienlijk verkleind, veel meer resultaat kunt halen uit je huidige trainingen en met sprongen vooruit zult gaan in je sport.

Je hebt je met succes ingeschreven!