Zenuwpijn kan in het hele lichaam voorkomen, maar meestal komt het voor op plekken waar zenuwen langs botranden lopen zoals in de nek, ruggengraat, pols of elleboog. Een beknelde zenuw kan zijn signalen niet goed meer doorsturen. Een beknelde zenuw

Zenuwpijn is eigenlijk een fysieke belemmering van het eletriciteitsnet van het lichaam. De symptomen zijn onder andere een verdoofd gevoel, scherpe pijn, tintelingen, spierspasmen en spierzwakte. Meestal wordt een beknelde zenuw geassocieerd met scherpe pijn in het getroffen lichaamsdeel. Soms wordt de pijn ook wel omschreven als ‘pins & needles’ – alsof er spijkers of naalden in de huid voelbaar zijn. In veel gevallen denken we dat het gaat om zenuwpijn terwijl in feite de oorzaak elders veroorzaakt wordt.

De beknelling kan veroorzaakt worden door verschillende factoren als een hernia, een chronische spierspanning, irritatie aan pezen. Door de wrijving die ontstaat als gevolg van de beknelling ontstaat een irritatie en mogelijk zelfs een ontstekingsreactie. Dit leidt vervolgens tot een beperking van de bloedtoevoer naar de zenuw waardoor de zenuw minder gaat functioneren. Men spreekt ook wel van zenuwpijn.