Uitstraling of een tintelend gevoel is een sensatie die niet continu aanwezig is. Ze worden slechts af en aan opgemerkt. In de meeste gevallen is de uitstraling een direct gevolg van een triggerpoint. Het aanpakken en uitschakelen van deze triggerpoints zal direct effect hebben op het laten verdwijnen van de uitstraling. Veelal treedt uitstraling op naar de ledematen vanuit de romp of nek en rug.

De uitstraling wordt niet doorlopend ervaren. Veelal wordt de uitstralende pijn gevoeld bij sommige of plotselinge bewegingen. De ervaring van de pijnprikkel wordt vaak als vervelend of afleidend bestempeld, zelden als heftige pijn. Het is een zeurend gevoel, soms schietend en gepaard met tintelingen. Het feit dat het vervelende gevoel af en toe ervaren wordt, kan tot veel frustratie leiden.

Een afgeknelde zenuw kan ook een oorzaak zijn van uitstralingsklachten. Doordat de zenuw beperkt wordt in zijn mogelijkheden kan er uitval van functies optreden. Dit geeft in het begin een tintelend gevoel. Dit kan overgaan in een slapend gevoel en uiteindelijk tot een verdoofd gevoel. Vaak is het zo als de circulatie rondom de beknelde zenuw afneemt, ook de uitstralingpijn flink afneemt.