Home » Blog » Enkel en Voetklachten » Wat is een Gekneusde of Verstuikte Voet – Tips bij blessures aan de voet
Wat is een kneuzing / verstuiking / verzwikken

Wat is een Gekneusde of Verstuikte Voet – Tips bij blessures aan de voet

door | 3 sep, 2018 | Enkel en Voetklachten

Een voetkneuzing is pijnlijk en ontstaat als er iets zwaars op je voet valt (of landt).

Een gekneusde of verstuikte voet komt vaak voor bij contact- en vechtsporten en bij hockey, voet-, volley- en basketbal. Denk aan een situatie waarin iemand op je voet of tenen landt of waarbij je zelf met je voet tegen iets of iemand aan schopt.

In de voet heb je meerdere gewrichtjes lopen waarin je een kneuzing kunt oplopen. Wist je trouwens dat een blauwe plek in een spier ook een vorm van een kneuzing is? Je herkent een kneuzing aan een lokale zwelling (het bekende ‘ei’), enkele dagen later gevolgd door een blauwe plek. Er is geen sprake van een breuk.

Therapie moet gericht zijn op bestrijding en verlichting van de klacht van de primaire plek en in breder oogpunt vanuit de gehele functionele beweegketen die de pijn veroorzaakt.

Een sporttherapeut helpt je in het hervatten van je training en versterken van de spieren om de kans op blessures in de toekomst te helpen verkleinen. Er is geen noodzaak om operatief in te grijpen omdat je lichaam zelf in staat is deze pijnklachten aan te pakken.

Wil jij vandaag nog starten met afscheid nemen van je Enkelklachten?

Ik denk dat je deze artikelen ook interessant zult vinden

Wat zijn verrekte of afgescheurde enkelbanden – Tips voor herstel

Wat zijn verrekte of afgescheurde enkelbanden – Tips voor herstel

Bij verrekte of afgescheurde enkelbanden scheuren ze in of zelfs helemaal  af. In de meeste gevallen verrek je de enkelbanden tijdens een verzwikking, verstuiking of kneuzing van de enkel. De banden die aan de voorzijde en buitenzijde van de enkel lopen worden...

Kun je Sporten met Blaren – Tips hoe je omgaat met blaren

Kun je Sporten met Blaren – Tips hoe je omgaat met blaren

Blaren ontstaan als acute reactie op plotselinge wrijving en druk op de huid en ontstaan vaak aan het begin van het seizoen of na een periode van rust.Blaren, niets is zo vervelend. Als we weer wat langer aan het sporten zijn verdedigt ons lichaam zich door de aanmaak...

Wat is een Gebroken Enkel – Tips en Adviezen over herstel en sporten

Wat is een Gebroken Enkel – Tips en Adviezen over herstel en sporten

Bij een gebroken enkel hou je in sommige gevallen hou je een pijnlijk, stekend of brandend gevoel over. Als je door een trauma je enkel breekt moet je naar het ziekenhuis. In de meeste gevallen voel je zelf het beste aan hoe erg het eraan toe is. Een röntgenfoto geeft...

Wat je niet wilt missen

 

In de artikelen lees je tips en adviezen hoe je pijnklachten kunt aanpakken, minder last hebt van stramme spieren, beter gaat presteren en nog meer plezier haalt uit de sport.

Volg VolDaan op Facebook

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tweet
Share
Share
Pin