Home » Blog » Enkel en Voetklachten » Kun je Sporten met Blaren – Tips hoe je omgaat met blaren
Sporten met Blaren

Kun je Sporten met Blaren – Tips hoe je omgaat met blaren

door | 3 sep, 2018 | Enkel en Voetklachten

Blaren ontstaan als acute reactie op plotselinge wrijving en druk op de huid en ontstaan vaak aan het begin van het seizoen of na een periode van rust.

Blaren, niets is zo vervelend. Als we weer wat langer aan het sporten zijn verdedigt ons lichaam zich door de aanmaak van eelt.

Hoe kan het dan toch dat ik blaren krijg? Vaak krijg je blaren als je sokken nat zijn geworden. Door de wrijving van de vochtige sokken beginnen je tenen of je hak met de schoen langs elkaar te glijden en ontstaan blaren. Tijdens het sporten kun je hier niet veel tegen doen. Wel is het aan te raden om goed sluitende en waterafvoerende schoenen en ademende sokken te dragen.

Therapie moet gericht zijn op bestrijding en verlichting van de klacht van de primaire plek en in breder oogpunt vanuit de gehele functionele beweegketen die de pijn veroorzaakt.

Een sporttherapeut is goed in staat je hierin te begeleiden en de pijnklachten aan de rug een halt toe te roepen en verminderen. Er is geen noodzaak om operatief in te grijpen omdat je lichaam zelf in staat is deze pijnklachten aan te pakken.

Ik denk dat je deze artikelen ook interessant zult vinden

Wat zijn verrekte of afgescheurde enkelbanden – Tips voor herstel

Wat zijn verrekte of afgescheurde enkelbanden – Tips voor herstel

Bij verrekte of afgescheurde enkelbanden scheuren ze in of zelfs helemaal  af. In de meeste gevallen verrek je de enkelbanden tijdens een verzwikking, verstuiking of kneuzing van de enkel. De banden die aan de voorzijde en buitenzijde van de enkel lopen worden...

Wat is een Gebroken Enkel – Tips en Adviezen over herstel en sporten

Wat is een Gebroken Enkel – Tips en Adviezen over herstel en sporten

Bij een gebroken enkel hou je in sommige gevallen hou je een pijnlijk, stekend of brandend gevoel over. Als je door een trauma je enkel breekt moet je naar het ziekenhuis. In de meeste gevallen voel je zelf het beste aan hoe erg het eraan toe is. Een röntgenfoto geeft...

Wat je niet wilt missen

 

In de artikelen lees je tips en adviezen hoe je pijnklachten kunt aanpakken, minder last hebt van stramme spieren, beter gaat presteren en nog meer plezier haalt uit de sport.

Volg VolDaan op Facebook

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tweet
Share
Share
Pin