Blaren ontstaan als acute reactie op plotselinge wrijving en druk op de huid en ontstaan vaak aan het begin van het seizoen of na een periode van rust.

Blaren, niets is zo vervelend. Als we weer wat langer aan het sporten zijn verdedigt ons lichaam zich door de aanmaak van eelt.

Hoe kan het dan toch dat ik blaren krijg? Vaak krijg je blaren als je sokken nat zijn geworden. Door de wrijving van de vochtige sokken beginnen je tenen of je hak met de schoen langs elkaar te glijden en ontstaan blaren. Tijdens het sporten kun je hier niet veel tegen doen. Wel is het aan te raden om goed sluitende en waterafvoerende schoenen en ademende sokken te dragen.

Therapie moet gericht zijn op bestrijding en verlichting van de klacht van de primaire plek en in breder oogpunt vanuit de gehele functionele beweegketen die de pijn veroorzaakt.

Een sporttherapeut is goed in staat je hierin te begeleiden en de pijnklachten aan de rug een halt toe te roepen en verminderen. Er is geen noodzaak om operatief in te grijpen omdat je lichaam zelf in staat is deze pijnklachten aan te pakken.

Ik denk dat je deze artikelen ook interessant zult vinden