Home » Blog » Elleboogklachten » Wat is een Tennisarm of Tenniselleboog – Tips en Adviezen
Wat is een Tennisarm

Wat is een Tennisarm of Tenniselleboog – Tips en Adviezen

door | 5 sep, 2018 | Elleboogklachten

Een tennisarm of tenniselleboog is een ontsteking aan de buitenzijde van de elleboog.

De medische term is Epicondylitis Lateralis Humeri. In de meeste gevallen is er sprake van een lokale overbelasting rondom het gewricht van elleboog en langs het bovenste gedeelte van de onderarm. De pijn concentreert zich rondom de elleboog zelf en kan uitstralen naar de onderarm en de hand.

Een tenniselleboog komt (anders dan de naam zou vermoeden) vaak voor bij huisvrouwen en bij mensen die in hun werk veel met de pols moeten strekken en draaien.Door inspanning van de spieren of na afloop van een dag werk kan de pijn het hevigst zijn.

Indien je last hebt van één van de volgende punten is het verstandig vroegtijdig een afspraak te maken bij een sporttherapeut om ergere klachten te voorkomen:

  • Het tegen weerstand in omhoog brengen van de pols is pijnlijk
  • Bovenhands dragen of tillen is pijnlijk
  • Het maken van een schepbeweging vanuit de pols is pijnlijk, zoals bij het eten van soep.
  • Uitstrekken van de elleboog is pijnlijk

Er zijn vier varianten te onderscheiden, elk met een andere oorzaak en plek van de primaire pijn. Therapie moet gericht zijn op bestrijding en verlichting van de klacht van de primaire plek en in breder oogpunt vanuit de gehele functionele beweegketen die de pijn veroorzaakt.

Een sporttherapeut is goed in staat je hierin te begeleiden en de pijnklachten aan de rug een halt toe te roepen en verminderen. Er is geen noodzaak om operatief in te grijpen omdat je lichaam zelf in staat is deze pijnklachten aan te pakken.

Wil jij vandaag nog starten met afscheid nemen van je Elleboogklachten?

Ik denk dat je deze artikelen ook interessant zult vinden

Wat is een Golfersarm of Golferselleboog – Tips en adviezen

Wat is een Golfersarm of Golferselleboog – Tips en adviezen

Een golfersarm of golferselleboog is een ontsteking aan de binnenzijde van de elleboog. In de meeste gevallen is er sprake van een lokale overbelasting rondom het gewricht van elleboog en langs het bovenste gedeelte van de onderarm. De pijn concentreert zich rondom de...

Wat je niet wilt missen

 

In de artikelen lees je tips en adviezen hoe je pijnklachten kunt aanpakken, minder last hebt van stramme spieren, beter gaat presteren en nog meer plezier haalt uit de sport.

Volg VolDaan op Facebook

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tweet
Share
Share
Pin