Home » Blog » Elleboogklachten » Overstrekte of verrekte Elleboog – pijn bij het strekken van de elleboog
Wat is overstrekken

Overstrekte of verrekte Elleboog – pijn bij het strekken van de elleboog

door | 6 sep, 2018 | Elleboogklachten

Een overstrekte elleboog is vaak het gevolg bij het verkeerd opvangen van een val of het blokken van een bal door keepers.

De verkeerde stand van de hand bij het breken van de val forceert de elleboog de ‘verkeerde kant’ op te bewegen. Het gewrichtskapsel en de banden rekken licht of ver op, met kleine tot grotere schade als gevolg.

Hoe verder de elleboog overstrekt wordt, des te groter de schade zal zijn aan het gewricht. Anders dan bij de knie is er geen kans op het inscheuren van banden in het gewricht zelf (denk aan de meniscus of de kruisbanden). De elleboog zal opzwellen, enkele dagen later gevolgd door een mogelijke bloeduitstorting.

Het strekken van de elleboog is pijnlijk. De structuren die aan de binnenzijde van de elleboog liggen hebben schade opgelopen en forceren de elleboog in een licht gebogen positie. De buigspieren van de elleboog raken verkort en de strekkers worden opgerekt. Als gevolg van deze stand van de elleboog kunnen er triggerpoints in de spieren in de onderarm gevormd worden.

Therapie moet gericht zijn op bestrijding en verlichting van de klacht van de primaire plek en in breder oogpunt vanuit de gehele functionele beweegketen die de pijn veroorzaakt.

Een sporttherapeut is goed in staat je hierin te begeleiden en de pijnklachten aan de rug een halt toe te roepen en verminderen. Er is geen noodzaak om operatief in te grijpen omdat je lichaam zelf in staat is deze pijnklachten aan te pakken.

Wil jij vandaag nog starten met afscheid nemen van je Elleboogklachten?

Ik denk dat je deze artikelen ook interessant zult vinden

Wat is een Tennisarm of Tenniselleboog – Tips en Adviezen

Wat is een Tennisarm of Tenniselleboog – Tips en Adviezen

Een tennisarm of tenniselleboog is een ontsteking aan de buitenzijde van de elleboog.De medische term is Epicondylitis Lateralis Humeri. In de meeste gevallen is er sprake van een lokale overbelasting rondom het gewricht van elleboog en langs het bovenste gedeelte van...

Wat is een Golfersarm of Golferselleboog – Tips en adviezen

Wat is een Golfersarm of Golferselleboog – Tips en adviezen

Een golfersarm of golferselleboog is een ontsteking aan de binnenzijde van de elleboog. In de meeste gevallen is er sprake van een lokale overbelasting rondom het gewricht van elleboog en langs het bovenste gedeelte van de onderarm. De pijn concentreert zich rondom de...

Wat je niet wilt missen

 

In de artikelen lees je tips en adviezen hoe je pijnklachten kunt aanpakken, minder last hebt van stramme spieren, beter gaat presteren en nog meer plezier haalt uit de sport.

Volg VolDaan op Facebook

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tweet
Share
Share
Pin