VOOR OPTIMAAL LICHAMELIJK EN COGNITIEF HERSTEL NA HERSENSCHUDDING EN HERSENLETSEL

u

Wil je weer een boost geven aan de therapie die je hebt geleerd om het thuis beter vol te houden en uitgedaagd te blijven?

Met de combinatie van therapeutische massages en medische sportbegeleiding bieden wij ondersteuning op maat.

u

Vind je het lastig om variatie in je training aan te brengen of ben je bang dat je herstel stagneert?

Stel je eens voor hoe het zou zijn als je nieuwe manieren van uitdaging en training krijgt aangereikt gebaseerd op jouw aandachtsgebieden.

u

Merk jij dat je van tijd tot tijd nog last blijft houden van stressklachten en verhoogde spierspanning?

Stel je eens voor hoe het zou zijn als je die Vecht-Vlucht reactie kan verminderen door effectieve massages, sporten onder begeleiding en cognitieve therapie.

Het belang van fysieke activiteit voor optimaal herstel na hersenletsel

Je wilt weten welke hersengebieden overactief en inactief zijn. Na de behandeling is het van belang dat je zelf verder gaat met je revalidatie. Als het goed is weet je eindelijk wat er aan de hand is en dat is prettig, maar hoe pak je dit nu verder aan?

Voor een optimale revalidatie is fysiek actief blijven belangrijk. Allereerst stimuleert het de doorbloeding van het brein, wat van belang is voor gebieden  die inactief zijn. Er is echter nog een reden om door te gaan met de fysieke therapie zoals geleerd bij CFX.

Niet-aangeboren hersenletsel (NAH) zorgt ervoor dat de ‘vecht-vlucht’ modus vast komt te zitten. Je staat altijd ‘aan’, zet je schrap voor wat er gaat gebeuren en ontspannen lukt bijna niet meer. De combinatie van fysieke activiteit en ontspanningsoefeningen helpt je om deze vecht-vlucht modus te deactiveren. Wij kunnen je hierbij helpen met een traject op maat.

Cardiolessen, Massages en Cognitieve Fysiotherapie

Complexe bewegingen gevolgd door een kickgevoel (omdat het gelukt is) zorgen voor de activatie van gelukssensoren in ons brein. Naast de aanmaak van Dopamine wordt ook BDNF aangemaakt. BDNF is een hormoon wat ervoor zorgt dat er nieuwe hersenverbindingen de kans krijgen om aangemaakt te worden. 

Het is van groot belang om een behandeling op maat samen te stellen. Datgene wat voor jou belangrijk is om aan te werken is de fundatie van ons aanbod.

WIL JIJ JE KANSEN OP COGNITIEF HERSTEL NA THUISKOMST VERDER VERGROTEN?

Direct verlichting van je klachten

Hallo, ik ben Daan den Ouden, masseur en sporttherapeut. Samen met mijn vrouw ben ik bij Cognitive FX in Amerika geweest, een kliniek gespecialiseerd in hersenschudding en hersenletsel.

Mijn vrouw is daar succesvol geholpen aan de restklachten van haar hersenletsel. Ik heb actief mee mogen kijken en geleerd hoe ik een aantal van deze behandeltechnieken hier in Nederland kan aanbieden

Ik werk actief samen met Ronald van der Rijst van Fysiotherapie Bodyproof. Samen helpen wij jou graag naar een optimaal cognitief en lichamelijk herstel.

Stabiliteit door Activiteit

Hallo, ik ben Ronald van der Rijst, fysiotherapeut en mede eigenaar van Fysiotherapie Bodyproof.

Fysiotherapie heeft zich in het verleden met name gericht op het fysieke deel (Body). Aangezien we steeds meer klachten zien die van chronische aard zijn moeten we ons meer gaan focussen op het totaal pakket. Voeding – slaap – beweging – spijsvertering – immuunsysteem – brein.

Bij Fysiotherapie Bodyproof integreren we cognitieve therapie in de fysiotherapie. Wij richten ons op behandelingen waaruit het grootste rendement komt en pakken de oorzaak van de klacht aan, in plaats van ons te richten op symptoombestrijding.

Mede door onze jarenlange opgebouwde ervaring als sportinstructeurs en onze affiniteit met bewegen zijn wij vertrouwd geraakt met verschillende sportactiviteiten, blessures en de daarbij horende trainingsadviezen.

Pak je leven terug! Stel je voor…

Z

Hoe jij zelf weer kunt bepalen welke leuke dingen je gaat doen in plaats van altijd afzeggen

Z

Om niet meer elke dag naar de pijnstillers te hoeven grijpen

Z

Dat je met nieuwe energie je training thuis blijft uitvoeren en progressie blijft maken

Wat je reden ook is, wij helpen jou in het verminderen van overmatige spierspanning en overprikkeling van je zenuwstelsel.

Hierdoor krijg jij weer controle over je eigen leven!

Onze focus ligt op de juiste aandachtspunten

Doorbreken van Trainingsplateau

Na verloop van tijd bereik je een bepaald plateau bij het doen van je oefeningen. Wij bieden je nieuwe trainingen zodat je herstel vooruit blijft gaat.

Positieve Prikkels

Je brein krijgt voortdurend een overload aan prikkels van je spieren. Dit kan leiden tot pijnklachten. Door de beweegtherapie worden deze prikkels gedempt.

Gezonde Spierspanning

Spierspanning beperkt de doorbloeding van het brein. Fysieke activiteit en massages vergroten je kansen op herstel en je lerend vermogen.

Maak kennis met de kracht van VolDaan Massagepraktijk en Fysiotherapie Bodyproof

Of je nu wat vernieuwing in je training wilt of juist wat extra ondersteuning kan gebruiken, wij bieden zorg op maat aan. We stellen een behandeling op die aansluit bij jou behoeften en wensen.

Ben je niet aanvullend verzekerd voor fysiotherapie?

Heb je een zorgpakket die dit niet volledig vergoed dan wordt er 30 euro voor elke fysiotherapie behandeling die u tekort komt in rekening gebracht. Voor dit traject kun je 8 behandelingen inzetten.

Zet de volgende stappen in je herstel

Na je aanmelding neem ik contact met je op om een afspraak te plannen

Praktijk informatie:

De training wordt aangeboden bij Fysiotherapie Bodyproof

Massage bij NAH_logo bodyproof

06 – 149 539 76
Zandweg 116C
3454 JZ Vleuten-De Meern

Zandweg 116C, 3454 JZ Vleuten-De Meern

Annuleringsregeling:

Voor elke behandeling reserveren wij tijd. Indien een afspraak onverhoopt afgezegd moet worden, kan dat probleemloos binnen 48 uur.