Knie en Onderbeenklachten

Wat zijn Knie en Onderbeenklachten

Knieklachten ontstaan als gevolg van overstrekken of verdraaien van de knie. Rondom en in de knie liggen diverse gevoelige structuren die kunnen scheuren of verrekken, denk aan de kniebanden, de mensici of de kruisbanden. Blessures aan de knie komen veel voor bij sporten waarbij snel en explosief gedraaid moet worden. In de ernstige gevallen is operatief ingrijpen noodzakelijk om de weefsels te herstellen.

Daarnaast zijn er nog knieblessures die ontstaan door overbelasting van spieren rondom het kniegewricht. Deze klachten kunnen zeurend van aard zijn. Overbelastingsblessures zijn snel en efficiënt te behandelen waarbij je de sport snel kunt hervatten of zelfs door kunt blijven sporten zonder rust te hoeven nemen.

Therapie moet gericht zijn op de primaire bron van de pijn en breder oogpunt vanuit de gehele functionele beweegketen die de pijn veroorzaakt. Dit kan betekenen dat de behandeling een combinatie is van technieken op de knie zelf, maar ook de heup, enkels en rug zullen in de meeste gevallen bekeken en behandeld worden.