Elleboogklachten

Wat zijn Elleboogklachten?

De elleboog vormt het gewricht tussen de bovenarm en de twee botten van de onderarm. Het buigen van de elleboog is veelal de eerste beweging die pijnklachten geeft. In een later stadium kunnen daar de draaibewegingen ook een oorzaak voor geven.

In de meeste gevallen is er sprake van blessures door overbelasting van de spieren naar de pols en de hand die pijnklachten veroorzaken in en rondom de elleboog.

Naast de overbelastingsblessures zijn het overstrekken of verdraaien van het gewricht ook veel voorkomende oorzaken van pijn. Het kapsel van het gewricht is licht opgerekt, of in ernstigere gevallen gescheurd.

Beide oorzaken bieden de sporttherapeut veel mogelijkheden om succesvolle behandelingen toe te passen om de pijnklachten snel en effectief te verminderen.

Therapie moet gericht zijn op de primaire bron van de pijn en breder oogpunt vanuit de gehele functionele beweegketen die de pijn veroorzaakt. Dit kan betekenen dat de behandeling een combinatie is van technieken op de elleboog zelf, maar ook de rug, nek en schouders zullen in de meeste gevallen ook bekeken en behandeld worden.